Wie weet een goed collectedoel?

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

BERGEN - Community Ruïnekerk begint het nieuwe seizoen zondag 19 september met een serie vieringen over de Zeven Werken van Barmhartigheid. Dit oude thema heeft veel kunstenaars en gewone mensen geïnspireerd door de eeuwen heen.

Wat zegt de term barmhartigheid ons nu, anno 2021. Centraal staat elke week een serie schilderijen uit 1504 van de Meester van Alkmaar. Hierboven is een detail te zien uit het eerste paneel. Ooit hingen ze in de Grote Kerk van Alkmaar, tegenwoordig in het Rijksmuseum. Zeven zondagen lang oriënteren we ons op 1 van de 7 wegen of werken: De hongerigen te eten geven. De dorstigen te drinken geven. De naakten kleden. De vreemdelingen herbergen. De zieken bezoeken. De gevangenen bezoeken en De doden begraven.

Wekelijks

Weet jij een passend collectedoel, die past bij één van de zeven barmhartigheden? Meld dat dan via: dedominee@kerkinbergen.nl Elke zondag is er LIVE muziek en heerlijkheidspredikant ds. Engele Wijnsma vertelt een verhaal. De vieringen zijn ook te volgen via RTV80 (Ziggokanaal 44 of KPN-kanaal 1493) of via: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21484        

Ruïnekerk, 10.00 uur Entree: Pro Deo.