Maatschappelijke Fietstocht door de gemeente Bergen

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

BERGEN - De buurtsportcoaches van de gemeente Bergen organiseren vrijdag 15 oktober in samenwerking met verschillende maatschappelijke organisaties en sportclubs een Maatschappelijke Fietstocht. Iedereen kan deelnemen aan deze prachtige activiteit bestaande uit een route van ongeveer 40 kilometer. Tijdens de fietstocht wordt gestopt bij diverse buurthuizen en sportclubs in de gemeente.

Elles Kraakman, namens Holland Sport de buurtsportcoach van de gemeente Bergen, vertelt over het initiatief: “Door de maatregelen van de afgelopen periode wilden we een laagdrempelige activiteit in de buitenlucht organiseren. Fietsen waarbij, naast de mooie natuur die onze gemeente rijk is, ook de dorpshuizen en sportkantines en sportaanbieders bezocht kunnen worden. Op deze plekken is van alles te doen en te zien. Naast een kopje koffie plus iets lekkers en een lunch, kunnen de deelnemers onderweg verschillende sporten zien en ervaren. Onze stagiaire Jessie Jongstra heeft zich vorig schooljaar beschikbaar gesteld om het project uit te werken. Nu is het eindelijk zo ver dat we de fietstocht ook daadwerkelijk mogen organiseren. Jessie heeft het project voortvarend opgepakt, laat de fietsers maar komen!”

Aanmelden

Deelname is kosteloos, vooraf aanmelden is verplicht. Onderweg kunt u koffie/thee met wat lekkers bestellen én een lunchgerechtje eten, beide zijn inclusief het gratis arrangement. Verdere consumpties zijn voor eigen rekening. De fietstocht heeft 3 startlocaties, afhankelijk van uw woonplaats mag u hier een voorkeur in geven. Ook kunt u kiezen hoe laat u de tocht wilt fietsen, wij zorgen voor spreiding onder de deelnemers. Aanmelden graag vóór vrijdag 8 oktober via e.kraakman@hollandsportbv.nl, vermeld hierbij op wat voor fiets of e-bike u de tocht wilt ondernemen, in welke kern u woont en of u rond 10 uur wilt starten of voorkeur heeft voor een tijdstip aan het einde van de ochtend. Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden? Neem contact op met Elles Kraakman via e.kraakman@hollandsportbv.nl of 06-29319401.