De 'techno bunker'
De 'techno bunker' Foto: David Schuurs

De ADE-vlag kan uit voor twee Alkmaarders

Algemeen

ALKMAAR - Voor Bas Goossen en Michel Ranzijn wordt het Amsterdam Dance Event (ADE) 2021 een spektakelstuk om niet snel te vergeten. Dit jaar zijn de twee Alkmaarse vrienden vrijdag 15 oktober voor het eerst met een bescheiden (online) event te vinden op de NDSM-werf met hun kersverse technolabel Nova Collective. Michel: ‘’Het is geweldig om onszelf te kunnen presenteren op een groot podium als ADE. De rauwe intieme locatie resoneert precies met het label dat wij voor ogen hebben en het afgelopen jaar hebben opgezet. We hebben er ontzettend veel zin in en hopen uiteraard veel mensen te ontmoeten.’’ Beperkte kaarten zijn hier beschikbaar om mee te dansen op de livestream van Nova Collective vanuit Amsterdam.

‘Debuut van Nederlands technolabel Nova Collective’

Ooit was het ‘s werelds grootste scheepswerf, tegenwoordig lijkt het meer op ‘het Berlijn van Nederland’. Aan de overkant van het IJ in Amsterdam-Noord ligt de Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij werf, kortweg de NDSM-werf. Een culturele artistieke broedplaats voor een nieuwe generatie creatievelingen en ondernemers. Het grootste dance event ter wereld, Amsterdam Dance Event (ADE), vindt van 13 tot en met 17 oktober weer plaats en daarbij fungeert de NDSM-werf als één van de meest unieke locaties in Amsterdam.

Kansen

De bruisende werf, geflankeerd door immense betonnen loodsen en hippe horecazaken, vormt het ideale decor voor onder meer festivals en street art. Pieter van den Oordt is zo’n creatieve muzikale ondernemer die, ondanks de coronabeperkingen, dit jaar wederom een podium biedt voor artiesten tijdens het ADE vanuit zijn muziekstudio op de werf. ‘’We doen voor de derde keer op rij een livestream - en zetten zo Amsterdam, Nederland, de NDSM-werf en natuurlijk ADE op de kaart’’, vertelt Pieter enthousiast. Sinds 2019 is hij eigenaar van NDSM Music.

Rauwe locatie

In de NDSM Music Studios, gelegen in een rauw betonnen monumentale scheepswerf, is de ideale sfeer per definitie aanwezig om een ‘underground’ feest tot leven te brengen. Volgens globaal reviewplatform Timeout behoort de imposante locatie zelfs tot de twintig coolste buurten ter wereld. Reden genoeg om even een kijkje te nemen bij de muziekstudio van Pieter. ‘’Mijn doel is om een community op te bouwen waar artiesten zichzelf kunnen zijn en zichzelf kunnen uiten in creatieve vrijheid. Ik wil muziek en kunst toegankelijk maken voor een grote groep diverse mensen. Door ons platform zijn al prachtige netwerken ontstaan en talenten ontwikkeld. Sinds kort heeft hij ook Stichting NDSM Art opgericht, een stichting waar bedrijven (en particulieren) met donaties kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kunst, muziek en talent.’’

Organisatie

Voor diverse organisatoren uit de entertainmentbranche is het de afgelopen maanden ontzettend lastig gebleken om festivals of evenementen vooruit te plannen. ‘’Wij werken met een livestream”, vertelt Pieter, die naast zijn muzikale onderneming actief is als advocaat. “Dat zorgt ervoor dat het geheel sowieso door kan gaan. Uiteraard hoop je natuurlijk de optredens vast te kunnen leggen met een groep dansende mensen. Het lijkt erop dat dit gaat gebeuren. Onze interactieve videofeesten zorgen ervoor dat we hoe dan ook gezamenlijk kunnen dansen en dat mensen thuis mee kunnen doen.’’

Nova Collective

Gedurende het vijf dagen durende Amsterdam Dance Event host NDSM Music diverse labels. Denk aan Complexed Records, Rose Flower en dus ook het snelgroeiende technolabel Nova Collective. Laatstgenoemde opvallende nieuwkomer - zie hieronder 1 van hun eigen playlisten - heeft een indrukwekkende line-up weten te programmeren met namen zoals Mitch de Klein, 2088, Kind of One, Slava, Walu en als kerst op de taart het getalenteerde Hongaarse duo Nonameleft. Zij komen speciaal voor hun optreden naar Nederland. Het zegt alles over de snelgroeiende status van het label van oprichters Bas en Michel. Het duo is dan ook verheugd om met ADE hun debuut te maken als labeleigenaars.


ADE

Vorig jaar werd het grootste dance-event ter wereld digitaal gehouden vanwege de coronacrisis. De online editie trok evengoed miljoenen kijkers wereldwijd. Dit jaar zal een aangepast programma plaatsvinden. De conferenties zijn afgelast, maar behoorlijk wat feesten zullen overdag wel doorgaan. Onder meer Into The Woods en Strafwerk zullen, naast de NDSM Sessions van Pieter, doorgang vinden op de NDSM-werf.

Wil jij komen dansen bij Nova Collective? Bestel hier kaarten: novacollective.net/ade.

De ADE-vlag kan uit: het evenement gaat voorlopig door
ADE-event
De NDSM-Werf
Afbeelding
Bijzondere afsluiting van de zomer in Oudtburgh Algemeen 22 sep, 16:39
Afbeelding
Verrassingsfilm in De Blinkerd Filmhuis Schoorl 22 sep, 12:41
Afbeelding
‘Ik ben nu eenmaal geen afwachter’ Algemeen 22 sep, 11:35
Afbeelding
Kroniek met overzicht penningenkrijgers Algemeen 22 sep, 11:11
Afbeelding
50+ studiekring Egmond versterken? Algemeen 22 sep, 10:59
Afbeelding
Film van de Week: Entre deux mondes Algemeen 22 sep, 10:49
Afbeelding
De Grote Clubactie gemeente Bergen 2022: 12 clubs doen mee Algemeen 22 sep, 10:03
Afbeelding
Vrijdagochtend aquasportochtend in De Beeck Algemeen 22 sep, 09:45
Afbeelding
Afvalscheiding à la carte Egmond aan Zee Rubriek: Uit het College 22 sep, 09:00
Afbeelding
Herneming legendarisch project Algemeen 22 sep, 08:57
Afbeelding
Aangrijpend historisch locatie-theater in het centrum van Bergen Algemeen 21 sep, 13:30
Afbeelding
Week van de Ontmoeting in de bibliotheek in Bergen Algemeen 21 sep, 13:27
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.