Start serie ‘Gedachten aan Zee’ in Vredeskerkje

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

BERGEN AAN ZEE - De Vrienden van het Vredeskerkje starten een nieuwe serie lezingen, op zondagmiddagen. Onder de noemer ‘Gedachten aan Zee’ zijn cineasten, schrijvers, theatermakers en vertellers uitgenodigd om hun gedachten over een andere toekomst of lessen uit een verleden te vertellen.

De serie start op zondagmiddag 17 oktober met Marjoleine Boonstra. In 2019 kreeg de sinds kort in Bergen aan Zee woonachtige Boonstra voor het ‘Wonder van Le Petit Prince’ een Gouden kalf tijdens de Nederlandse Filmdagen. Het verhaal ‘De Kleine Prins’ (van Antoine De Saint Exupéry) is na de bijbel het meest vertaalde boek ter wereld. Het gaat over behoud van taal, en de bijbehorende cultuur, waar ook ter wereld. Van de vierdelige documentaire worden twee delen getoond en de cineaste zal daarna vertellen over haar werk, dat veelal een ideologische inslag heeft.

Planning

Verder staan op de rol: 21 december actrice en schrijfster Marjolijn van Heemstra, 20 februari schrijver Martin Hendriksma, 20 maart verteller Wijnand Stomp en op 17 april Adriaan van Dis. Er is een abonnement mogelijk voor de hele serie, naast losse kaarten à 15 euro. 

Kijk op Vredeskerkje.nl en kaarten kunnen besteld via kunstgetij.nl.