Aan tafel met ‘de Egmonden’

Algemeen
Afbeelding
Foto: Martijn Mulder

DE EGMONDEN - Aan tafel met…is een kleinschalige activiteit van de bibliotheek en geeft mensen in de drie dorpskernen de gelegenheid om hun verhaal of kennis te delen met anderen. Dit kan een interessant beroep zijn, een leuke hobby, een onderwerp dat je na aan het hart ligt of iets interessants dat je hebt (mee)gemaakt. De tafels in De Schulp, PostaanZee en Huys Egmont bieden zo een podium voor verrassende presentaties en boeiende verhalen.

Aan tafel met... wordt maandelijks georganiseer op drie locaties in de Egmonden. In Dorpshuis De Schulp op de eerste donderdag van de maand van 9.30 tot 11.00 uur. In PostaanZee op de tweede donderdag van de maand van 13.30 tot 15.00 uur en in Huys Egmont op de derde en vierde donderdag van de maand van 10.30 tot 12.00 uur.

Dorpshuis De Schulp (Visweg 45 Egmond-Binnen)

Aan tafel met… twee dorpsgenoten met een passie voor modeltreinen (4 november).
Zij weten alles over de modellen en zullen die ook laten zien. Verder vertellen zij hoe zij daar destijds mee zijn begonnen. Voor treinfanaten een must.

Aan tafel met… de boswachter (2 december).
Paul van Dam die ook de wandelingen op de vrijdag organiseert, vertelt over zijn tijd dat hij nog boswachter was, neemt materialen mee en vertelt over het bos in de wintertijd en hij nodigt je natuurlijk ook uit om op vrijdag mee te lopen.

Aan tafel met… een bevlogen Bonsai kweker (6 januari 2022)
Als je al bijna 40 jaar ervaring hebt in het kweken van bonsai bomen, kun je daar alles over vertellen. Hoe een eik na 20 jaar nog maar 30 cm hoog is en wat je daarvoor moet doen. Boompje pesten noemt hij het zelf maar dan wel op een professionele manier.

PostaanZee (Voorstraat 82A in Egmond aan Zee)

Aan tafel met… een medewerker van het Hospice (11 november).
Sinds kort staat er een nieuw gebouw in Egmond aan Zee waar het Hospice gevestigd is. Hospice Egmond is een kleinschalig, huiselijk en warm ‘bijna-thuis-huis’ voor mensen in hun laatste levensfase. Er is een uniek concept waarbij professionals en vrijwilligers samenwerken. Een medewerker vertelt hoe zij dit met elkaar doen.

Huys Egmont (Slotweg 46 in Egmond aan den Hoef)

Aan tafel met… een sterrenkundige (18 november).
Onze spreker is sterrenkundige en heeft veel kennis van satellieten en techniek. Maar hij kan daar vooral heel boeiend en begrijpelijk over vertellen. Bijvoorbeeld waarom al die kennis voor ons op aarde van waarde is.

Aan tafel met… mindfulness en meditatie (25 november).
Zoals je met sporten je lichaam te versterkt, zo versterk je met meditatie je geest. Een uitspraak van Carla van Steeg. Zij mediteert zelf al 28 jaar en geef sinds 10 jaar cursussen ‘Leren mediteren’. Wat doet mediteren met je en hoe doe je dat. Carla doet haar verhaal en beantwoordt al je vragen.

Aanmelden en op de hoogte blijven

Je bent van harte welkom en de toegang is gratis. Je kunt je aanmelden via www.bknw.nl/agenda. Schuif vooral aan, de koffie staat klaar! Houd voor de komende activiteiten de website van de bibliotheek en de media in de gaten. Als je zelf eens een “Aan tafel met…” wilt verzorgen kun je je aanmelden bij Lia Eekhout l.eekhout@bknw.nl.