Rubriek

Uit het college

Algemeen
Lees hier alle updates
Lees hier alle updates Foto: Pexels.com

BERGEN - “Als we weer fysiek bij elkaar kunnen komen tracteer ik,” had burgemeester Lars Voskuil gezegd tegen de vertegenwoordigers van de lokale en regionale media voor wie hij en de wethouders eens in de twee weken een toelichting geven op besluiten. Dinsdag was het zover en kwam hij het gezelschapje triomfantelijk ophalen met gebak. Daarna echter moest hij ook zeggen dat het niet uitgesloten is dat de toelichtingen weer digitaal gaan, gezien de maatregelen tegen het virus. De burgemeester en de wethouders, Arend Jan van den Beld ontbrak vanwege een privé-reis deelden het volgende mee als toelichting:

DOOR: ED BAUSCH

Er is de mogelijkheid om in te schrijven voor deelname aan het inwonerpanel. Iedereen van 16 jaar of ouder kan zich opgeven. En daarbij benoemen wat speciale ervaring of kennis is. “Dat is al mooi, naast een frisse blik”, zegt wethouder Antoine Tromp namens zijn collega Van den Beld, die participatie onder zijn hoede heeft. Je krijgt dan per e-mail een paar keer per jaar uitnodigingen om je gedachten te delen. Er is geen maximum voor het aantal deelnemers. Opgeven kan op ikdenkmeeoverbergen.nl.

Circulair ambachtscentrum

Wethouder Erik Bekkkering laat onderzoek doen naar de mogelijkheid om te komen tot een nieuw soort milieustraat, een locatie waar alles draait om hergebruik, niet om weggooien. “Zoveel dingen kunnen een tweede leven krijgen.” Samen met de andere Buch gemeentes wordt onderzocht hoe men tegen zoiets aankijkt. Een locatie waar kringloopbedrijven, repaircafe’s, ateliers en afvalinzameling samen werken en producten aanbieden. Denk mee via ikdenkmeeoverbergen.nl, de enquête invullen kan tot en met 15 november.

Dorpshuis De Schulp in Egmond Binnen

B en W stellen aan de gemeenteraad voor om het dorpshuis in Egmond Binnen de helpende hand toe te steken. Het College vraagt een voorbereidingskrediet van een ton om te onderzoeken wat er aan onderhoud moet gebeuren en wat de kosten daarvan zijn. De gemeente wil dan eigenaar worden van het pand. “Louter om te zorgen dat de stichting daar vooral kan doorgaan zoals het nu is, maar dan zonder de zorgen over het pand”, zegt wethouder Klaas Valkering.

Slotkwartier Egmond aan den Hoef

“We zetten weer een stap”. Wethouder Valkering is vastberaden in het traject dat moet leiden tot het veel meer in de belangstelling brengen van het Slotkwartier, met galerie De Kapberg, Museum Egmont, het podium, de Slotkapel. Er komt een overkoepelende stichting om programma’s af te stemmen en te promoten. Maar eerst kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de exploitatie van de panden 42 en 44, De Hoeve en de voormalige woning. De bedoeling is dat er meer horeca komt en dat de stichting Hafre kan doorgaan met het podium, na restauratie van het pand. “Het Schelpenmuseum en de Wunderkammer kunnen ook gewoon een plan indienen.” Dat kan op www. Bergen-nh.nl/slotkwartier. Daar staan ook de selectiecriteria genoemd. “We zoeken unieke exploitanten.”