Duin- en strandwandeling Bergen aan Zee

Algemeen
Kom ook jutten
Kom ook jutten Foto: aangeleverd

BERGEN AAN ZEE - IVN-gidsen gaan zondag 21 november naar mooie plekjes in de duinen om vervolgens te jutten op het strand. De start van de wandeling is op zondag 21 november om 10 uur in het IVN Parnassiagebouw te Bergen aan Zee. De hele excursie inclusief uitleg duurt ca 2 uur. Zorg wel voor een PWN-duinkaart. Deelname bedraagt 2,50 euro. Kinderen gratis.

Verrassing wat de zee aan land brengt

De route gaat door de kalkrijke duinen ten zuiden van Bergen aan Zee met mooie vergezichten en meertjes. Op de terugweg over het strand wordt actief gejut: verzamelen van allerlei spullen die op het strand zijn te vinden. 

Verrassing

Haaieneieren, veen of bijzondere schelpen: het is altijd weer een verrassing wat de zee aan land brengt. Alle bijzondere zaken worden meegenomen en bij het gebouw Parnassia of de strandopgang (afhankelijk van het weer) wordt hierover uitleg gegeven.

Informatie

De korte wandeling is zeker geschikt voor kinderen. De totale lengte van de route is ongeveer 4,5 kilometer en wordt in een rustig tempo, met veel stops en uitleg onderweg, gewandeld. Het advies luidt om wandelschoenen aan te trekken en warm te kleden.