Corona

Is de geest uit de fles?

Algemeen
Afbeelding
((Foto: Sjef Kenniphaas))

REGIO - Afgelopen weekend waren op meerdere plekken in de regio protestacties van - met name - horecazaken die hun deuren openstelden voor bezoekers. Afgelopen week richtten de burgemeesters van Noord-Holland Noord zich in een open brief direct aan de minister-president waarin zij ervoor pleitten om het sociale leven veilig en gereguleerd mogelijk te maken en om de ondernemers die zijn getroffen door de lockdown financieel voldoende te steunen. Volle winkelstraten, maar ook veel scheve gezichten. Is de geest uit de fles?

Zou er eerst alleen op afspraak geshopt mogen worden, na de persconferentie van vrijdagavond kon iedereen zonder afspraak naar hartelust winkelen. Alleen de horeca mocht niet open, dat leverde veel scheve gezichten op. (Horeca)ondernemers weten niet meer hoe ze de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Perspectief wordt nog altijd onvoldoende geboden, blijkt uit diverse gesprekken met deze ondernemers uit de gemeente Bergen.

Beelden uit Egmond

In Egmond aan Zee gingen de deuren voor bezoekers - bij veel zaken open - open. Zie hieronder een impressie van afgelopen zaterdag van de collega’s van RTV80.


Draagvlak

Draagvlak voor de maatregelen is de afgelopen weken enorm afgenomen. Het aantal jongeren dat erdoorheen zit, mentaal, is nog nooit zo hoog geweest. Een logisch gevolg dat in Alkmaar jongeren hun kans pakten? Op de Platte Stenenbrug ging het aardig los.

Afbeelding
Mensen trekken erop uit
Afbeelding