Paraglider neergestort in duinen Egmond aan Zee

Algemeen
Afbeelding
(Foto: KNRM Egmond)

EGMOND AAN ZEE - Een paraglider* viel gister - zaterdag 5 februari - tien meter naar beneden en kwam met een harde klap op de grond. Politie, ambulance en de reddingsbrigade & KNRM ontfermden zich over de onfortuinlijke paraglider. De huidige toestand van de paraglider is onbekend. (*zie update onderaan)

Omstreeks 9.30 uur kregen de vrijwilligers van de Egmondse Reddingsbrigade en KNRM station Egmond alarm voor een neergestorte paraglider aan de zuidzijde van Egmond. Vanuit het boothuis vertrokken de beide terreinvoertuigen naar de opgegeven positie in het duingebied aan de zuidzijde van de Dokter Helleboulevard. 

Dal

De paraglider lag in het dal net achter de zeeduin, gelukkig heeft een van de omwonenden de paraglider zien vallen en werd de locatie snel gevonden. De man werd door het toegesnelde ambulancepersoneel gestabiliseerd en klaargemaakt voor vervoer. Het eveneens gealarmeerde Mobiel Medisch Team was niet nodig en werd afbesteld. Met vereende krachten werd de paraglider naar de gereedstaande ambulance gebracht en werd voor verder onderzoek naar het Noordwest Ziekenhuis te Alkmaar gebracht.

*Update: bij de redactie is de naam bekend, maar wordt deze om privacyredenen niet prijs gegeven. Volgens ingewijden is de persoon geopereerd aan z’n rug en heeft inmiddels al wat stappen kunnen zetten

Afbeelding