Aan tafel met... in de Egmonden

Algemeen
Verhalen voor en door inwoners van Egmond
Verhalen voor en door inwoners van Egmond Foto: Martijn Mulder

DE EGMONDEN - Aan tafel met…is een kleinschalige activiteit van de bibliotheek en geeft mensen in de drie dorpskernen de gelegenheid om hun verhaal of kennis te delen met anderen. Dit kan een interessant beroep zijn, een leuke hobby, een onderwerp dat je na aan het hart ligt of iets interessants dat je hebt (mee)gemaakt. De tafels in De Schulp, PostaanZee en Huys Egmont bieden zo een podium voor verrassende presentaties en boeiende verhalen.

Aan tafel met... wordt maandelijks georganiseerd op 3 locaties in de Egmonden. In Dorpshuis De Schulp op de 1ste donderdag van de maand van 10.30 tot 12.00 uur. In PostaanZee op de 2e donderdag van de maand van 13.30 tot 15.00 uur en in Huys Egmont op de 3e en 4e donderdag van de maand van 10.30 tot 12.00 uur.                                                                                                                                     

Dorpshuis De Schulp (Visweg 45 Egmond-Binnen)
Aan tafel met… conservator Jesse (3 maart)
Jesse van Dijl woont in Egmond-Binnen en werkt als conservator bij het Regionaal Archief Alkmaar. Hij is daar verantwoordelijk voor al het historische beeldmateriaal uit de regio. Graag vertelt hij over deze werkzaamheden en zal hij je door het tonen van veel oude plaatjes van Egmond-Binnen mee terug nemen in de tijd.

PostaanZee (Voorstraat 82A in Egmond aan Zee)

Aan tafel met... boswachter Luc Knijnsberg(10 maart) Luc Knijnsberg vertelt over zijn leven als boswachter, wat doet die boswachter de hele dag? Een tipje van de sluier van het werk van de ‘moderne’ boswachter. Kom in gesprek en kom alles over zijn werk maar vooral ook over het mooie duin te weten, waar hij elke dag in en voor werkzaam is.

Huys Egmont (Slotweg 46 in Egmond aan den Hoef)

Aan tafel met... de opruimcoach (17 maart)

Het is fijn als je huis opgeruimd, gezellig en rustig is. Opruimcoach/stylist Lisa Hogenbirk staat je bij met raad en daad. Hoe houd je je huis opgeruimd en welke mooie en praktische oplossingen zijn er om je spullen op te bergen. Lisa kan hier alles over vertellen. Kom langs en ga in gesprek met de opruimcoach.

Aan tafel met... gedichten (24 maart)

Annelies Tough houdt van de dichtkunst, leest ze veel én maakt ook zelf gedichten. Annelies neemt je mee in hoe je zelf in begeleide stappen een gedichtje kunt schrijven, voor jezelf, een geliefde of de buren, alles kan. Ter inspiratie kijk je samen naar een paar bestaande gedichten.

Aanmelden en op de hoogte blijven
Je bent van harte welkom en de toegang is gratis. Je kunt je aanmelden via www.bknw.nl/agenda. Schuif vooral aan, de koffie staat klaar! Houd voor de komende activiteiten, waaronder het Object van de Week en het Media Inloopspreekuur www.bknw.nl/egmonden en de media in de gaten. Als je zelf eens een “Aan tafel met…” wilt verzorgen kun je je aanmelden bij Amanda Wolters, a.wolters@bknw.nl.