Start Kunstmaand Bosschool

Leerlingen ontdekken innerlijke artiest

Algemeen
Op 1 april is er van 12.00 tot 14.00 uur een grote markt op het schoolplein
Op 1 april is er van 12.00 tot 14.00 uur een grote markt op het schoolplein Foto: Ed Bausch

BERGEN - De innerlijke artiest in jezelf ontdekken. Dat staat de leerlingen van de groepen 1, 2 en 3 van de Bergense Bosschool deze maand te wachten als onderdeel van de woensdag geopende Kunstmaand. Het bosrijke schoolplein was woensdag al heel feestelijk, met een rode loper voor de leerlingen en er klonk al vroeg muziek.

Door: Ed Bausch

Lunches voor Keniase kinderen mogelijk maken

De dag stond ook helemaal in het teken van een bezoek aan museum Kranenburgh. De rest van de maand is de school dan een heus atelier. De ‘Boshut’ op het schoolplein biedt daar ook alle ruimte voor. Groepen 4 en 5 gaan aan de slag met keramiek en de hogere groepen gaan de camera en microfoon hanteren: filmpjes maken.

Tijdperk

“Want we leven in een tijdperk, waarin beeld heel belangrijk is”, zegt Pauline van der Klei, leerkracht aan de Bosschool. Op het schoolplein is de geboren Bergense helemaal thuis, want ze zat zelf er zelf op school en later bracht en haalde ze er haar kinderen. “Kunst is belangrijk in ons profiel en nu doen we nog meer disciplines in de Kunstmaand. Het gaat goed met onze school, we hebben nu zelfs drie kleuterklassen en zijn op weg om een echt Kindcentrum te worden, met ook voorschoolse opvang erbij. De gemeente afficheert zich ook als Fair Trade gemeente en daar willen wij met deze Kunstmaand graag aan bijdragen. De kinderen krijgen vouchers mee naar huis voor hun ouders. Door zo’n papier te kopen dragen ze, via de Bergense Wereldwinkel, 2,50 euro bij aan de Thika Foundation. Die maakt daarmee in Kenia tien lunches voor een kind mogelijk.”

Op 1 april is er van 12.00 tot 14.00 uur een grote markt op het schoolplein. Dan worden alle gemaakte werken aangeboden, met een opbrengst voor hetzelfde doel. De Bergense Harmonie komt dan Afrikaanse muziek spelen en wethouder Antoine Tromp komt kijken daar aan de Bergense Rondelaan.