Rubriek: Uit het College

‘Ruim dertig oorlogsslachtoffers opgevangen’

Algemeen
Lees hier alle updates
Lees hier alle updates Foto: Pexels.com

BERGEN - De foto van het voltallige College van Burgemeester en Wethouders, die Rodi twee weken geleden afdrukte bij deze rubriek, was achteraf gezien snel uniek. Wethouder Klaas Valkering trad twee dagen later af. Dinsdag gaf het College een toelichting op recente besluiten. 

DOOR: ED BAUSCH

Hertelling stemmen

De burgemeester zei eigenlijk wel blij te zijn met de hertelling. “Nu is helemaal duidelijk dat we kunnen terugzien op een zorgvuldig en integer verkiezingsproces. Zo’n hertelling is veel werk en onze medewerkers hebben die snel en zorgvuldig kunnen doen.” De uitslag is onveranderd.

Vluchtelingen

Niet alleen de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord, maar ook het verband met de Buch-gemeentes, is hard aan de slag met de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Er zijn nu ruim dertig oorlogsslachtoffers opgevangen, in Bergen aan Zee en in Camperduin. We zoeken plekken waar ze eerst zes maanden kunnen blijven, we willen voortdurend gesleep voorkomen, om hen rust te geven. “We geven alle mogelijke begeleiding aan hen, ook met inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie, want daarmee kunnen ze blijven functioneren, ergens werken en dergelijke. De medewerking in de lokale samenleving is hartverwarmend en daar zijn wij als College heel dankbaar voor”, aldus de burgemeester.

Nieuwe actie zonnepanelen

Er is een nieuwe zonnepanelenactie. Tot 30 juni kan er worden aangevraagd. En er zijn nu 11 energiecoaches aangesteld voor de begeleiding. Op de avonden van 29 en 31 maart en 4 en 6 april, aanvang 20.00 uur, zijn er webinars op internet. Opgeven kan op www.duurzaambouwloket.nl/bch-actie. Contact kan ook via info@duurzaambouwloket.nl

Herinrichting centrum Schoorl

“De duinen als inspiratie”. Wethouder Erik Bekkering beschrijft de unieke ligging van het duindorp. “Dus bij de herinrichting hebben we er alles aan gedaan, na uitgebreide participatierondes, om de natuurlijke elementen en kleuren te gebruiken. Daarnaast komt er maximaal comfort voor voetgangers en zijn wij de eerste kleinere gemeente die een fietsrotonde laat aanleggen, op het kruispunt Laanweg-Sportlaan. We gaan natuurlijk goed kijken of de veiligheid zo inderdaad verbetert. Verder is er veel aandacht besteed aan fraaie klinkers, bankjes, bomen, een meer duurzame afvloeiing van regenwater. En ja, een klein aantal parkeerplaatsen komt te vervallen, ten gunste van fijne openbare verblijfsruimte.” Aanbesteding in april en aan de slag na het hoogseizoen.

Afbeelding
Afbeelding