Van links naar rechts Mandy Duijvelshoff, wethouder Arend Jan van den Beld en Joost Botman
Van links naar rechts Mandy Duijvelshoff, wethouder Arend Jan van den Beld en Joost Botman Foto: Ed Bausch

‘Schoorl is meer dan het klimduin’

7 apr, 10:30 Algemeen

SCHOORL - Duindorp Schoorl. Dat staat voor het gebied van pakweg Aagtdorp tot en met Camperduin. Woensdag nam wethouder Arend Jan van den Beld het eerste exemplaar in ontvangst van de tweede editie van het magazine ‘Duindorp Schoorl’. Vorig jaar verscheen het voor het eerst, mogelijk gemaakt door de vernieuwde samenwerking van de ondernemers en een bijdrage uit het gemeentelijk herstelfonds.

DOOR: ED BAUSCH

Wethouder Van den Beld, in het College ook de dorpswethouder voor Schoorl en omgeving): “Wij werken met de inwoners hard aan de ontwikkeling van het hele gebied, het hele traject tot aan het strand heeft inclusief de breedste duinen van het land zo ongelooflijk veel te bieden, dat willen we graag versterken. Binnenkort wordt de nieuwe bestrating in centrum Schoorl gelegd en komt er ander straatmeubilair. Maar we zijn ook al druk met de Paardenmarkt en zijn ook heel gelukkig met de groeiende belangstelling voor Camperduin.”

Mooie verhalen

Mandy Duijvelshoff van Bergen Marketing (dat is onderdeel van Hart van Holland aan het Waagplein in Alkmaar) en Joost Botman stelden het magazine samen. Het is zeker geen opgeblazen marketingblad. Het bevat mooie verhalen van gewone mensen en ondernemers in de Duindorpen en biedt daarmee een fraaie staalkaart van het gebied dat steeds meer ontdekt wordt voor de natuur, het erfgoed, de winkels en gastvrijheid. Lees er ook over de Zeedijk, over de Noorderhoeve, over de landelijk bekende sporters, die hier hun domicilie hebben. Joost is vorig jaar door de gemeente aangesteld om de ontwikkelingen en samenwerkingen verder aan te jagen en Mandy neemt meer de bezoekerskant voor haar rekening. Het magazine verschijnt nu veel eerder dan vorig jaar en wordt breed gedragen door de gemeenschap. Na het officiële moment voor het Oude Raedhuysje in Schoorl pakken Mandy en Joost stapels magazines onder de arm. De distributie begint. “Dat doen we zelf, spreken we iedereen meteen weer.” Het is ook te verkrijgen in Warmenhuizen, Petten, Sint Maarten en op de grote campings in Bakkum en Castricum.

Afbeelding
OVNH: Drystack Beste Onderneming van 2022 (MKB-Klein) Algemeen 25 mei, 20:47
Afbeelding
OVNH: TommyTomato Beste Onderneming van 2022 (De Belofte) Algemeen 25 mei, 19:30
Afbeelding
Dauwtrappen en ontbijten in de duinen bij de Schaapskooi Algemeen 25 mei, 13:35
Afbeelding
Wandeling Schoorlse Zeedijk Algemeen 24 mei, 12:06
Afbeelding
‘Kampioenschap werd gevierd tot in de late uurtjes’ Algemeen 24 mei, 10:42
Afbeelding
Ontdek de natuur op het Groene Strand bij Camperduin Algemeen 24 mei, 09:51
Afbeelding
Bergense schaakkampioentjes Algemeen 24 mei, 09:08
Afbeelding
Raapstelen en krulsla: Herenboeren maken vliegende start in Bergen Algemeen 24 mei, 07:03
Afbeelding
‘De plaatsing van de luchtfoto’s veranderde echter alles’ Algemeen 23 mei, 23:21
Afbeelding
Open Tuinenweekend in gemeente Bergen 2022 Algemeen 23 mei, 11:40
Afbeelding
Laatste aflevering ‘Gedachten aan Zee’ Algemeen 23 mei, 11:28
Afbeelding
Kunstmarkt Hemelvaartsdag in Schoorl Algemeen 23 mei, 10:56
Afbeelding
“Iets in gedachten nemen” Algemeen 23 mei, 10:56
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.