Verdiende overwinning voor strijdend Egmondia

Een zonnige dag in Egmond
Een zonnige dag in Egmond Foto: Kees Kager

EGMOND AAN ZEE - Egmondia heeft na het eerder behaalde punt in de inhaalwedstrijd tegen Vrone nu weer eens het zoet der overwinning mogen proeven. Thuis tegen De Rijp mocht de ploeg van Tristan Ooms drie punten bijschrijven: 2-0.

Door: Kees Kager

Daar beide teams onderaan de ranglijst bivakkeren was er van hoogstaand voetbal echter geen sprake. Maar ging het vooral om strijd en passie. Doordat beide teams vaak de lange bal hanteerden en ook zeer slordig in de opbouw waren, waardoor veel onnodig balverlies ontstond, was een rommelig wedstrijdbeeld het gevolg. Egmondia opende in de 14de minuut de score. Een verre bal die in het niemandsland dreigde te vallen, werd net iets eerder bereikt door de actieve Daan Groot dan door de uit zijn doel komende keeper. Daan plaatste het leer netjes over de doelman in het verlaten doel 1-0. Dit was ook de ruststand.

Op zoek

Na rust gingen de blauwwitten op zoek naar een tweede treffer, waardoor mogelijk iets rustiger gevoetbald zou kunnen worden. Uiteraard gingen de bezoekers op jacht naar de gelijkmaker, maar daar dit soms te gehaast en daardoor te onzorgvuldig gebeurde ontstonden er geen grote kansen voor het doel van Egmondia. En ook omdat doelman Roy Broertjes een uitermate solide partij keepte was er van groot gevaar geen sprake. Een kwartier voor tijd gooide Justin Recourt de wedstrijd op slot.

Een schitterende pass van Joep van der Laarse bereikte de zeer scherp staande spits van Egmondia. Op weg naar het doel behield hij heel goed het overzicht en scoorde ijzig kalm de bevrijdende tweede treffer. Zo kon de thuisclub de wedstrijd verder rustig uitspelen en een zeer belangrijke overwinning vieren.