Zydeco La Louisiana in Overslot

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Zondag 24 april speelt de band Zydeco La Louisiane in hoeve Overslot. Zydeco La Louisiane is een ‘Zydeco Power Trio’ met Bill Honing (drums), Peter Kummer (bas/backing vocals) en Peter Mul (accordeon/lead vocals). De naam van de band verwijst enerzijds naar de stijl van de muziek, en anderzijds naar de unieke cultuur van de staat Louisiana met zijn Franstalige wortels.

Een optreden van Zydeco La Louisiane is een reis door de geschiedenis van de Zydeco en een hommage aan de muzikale helden van de band zoals Buckwheat Zydeco, C.J. Chenier en Chubby Carrier, maar de band verrast het publiek ook door geheel eigen zydeco-uitvoeringen van bekende nummers uit de jaren 60 en 70.

Museumhoeve Overslot is ieder weekend open vanaf 15.00 uur. Het concert begint om 16.00 uur en er wordt een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten gevraagd. Kom wel op tijd want vol is vol!

Museumhoeve Overslot, waar verder nog een Wunderkammer met diverse fantastische verzamelingen met bodemvondsten uit de ijstijd, etnografica en naturalia te zien is, kunt u vinden in het historische hart van Egmond aan den Hoef, aan de Slotweg 42