Vredeskerkje herdenken en vieren

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

BERGEN AAN ZEE - Hoe ziet het programma eruit in het Vredeskerkje de komende dagen?

30 april om 20.00 uur speelt het Niki Jacobs Ensemble het programma ‘The Ballad of Mauthausen’. Het grote werk van Mikis Theodorakis staat centraal: De Mauthausencyclus. Het zijn liederen van hoop en verdriet uit dit Oostenrijkse kamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. De cyclus is ingebed in een breder verhaal over de Joodse immigratiegolf naar de Verenigde Staten vanaf 1880 en de opbloei daar van de Joodse cultuur én het recente werk van (pop)componisten na de oorlog en hun enorme betekenis. Jacobs maakt een flinke toernee met dit programma, komt er ook mee in Amerika. Niki Jacobs zang en gitaar, Ro Kraus altviool, Ruud Breuls trompet, Emile Visser, cello.

In de schaduw van het Achterhuis

Op 4 mei brengen de Vrienden van het Vredeskerkje jaarlijks om 16.00 uur een speciaal programma. Het Heiloose duo Donna Musica maakte ‘In de Schaduw van het Achterhuis’. De grootouders van violiste Sandra Kox waren bevriend met de familie Frank en Miep en Jan Gies. In dit theaterconcert komt het leven van gewone mensen in de schaduw van het Achterhuis langs, voor, in en na de oorlog. Elise Keep zang, Carien van Opstal verteller, Hendrik-Jan Bosma piano, Sandra Cox viool, Evelien Dubbeldam cello en Marianne van Vliet teksten.

Bert van Baar kleurt vrijheid in

De Groeter Troubadour Bert van Baar komt op 5 mei om 14.00 én een tweede optreden om 15.30 uur, met Peter Broersen zijn muziek spelen. Van Baar en Broersen zijn multi-instrumentalisten: met gitaar, viool, accordeon, zang, hommel, bouzouki, mondgharmonica, tweerijer en zelfs cello luisteren ze de de sfeer van bevrijding aan zee op. Toegang gratis.

Kijk voor alle informatie op de vernieuwde site vredeskerkje.nl

Afbeelding