Bergen wint derby van Egmondia

Algemeen
Egmondia heeft in de wedstrijd tegen Bergen de punten aan de thuisclub moeten laten (Foto: Kees Kager)

BERGEN - Egmondia verloor de uitwedstrijd tegen Bergen met 3-1.

Door: Kees Kager

Egmondia heeft in de wedstrijd tegen Bergen de punten aan de thuisclub moeten laten. De blauwwitten begonnen sterk aan de wedstrijd, wat na 9 minuten tot de openingstreffer leidde. Een voorzet van René Wijker werd door Daan Groot hard ingeschoten 1-0. Hier had Bergen niet op gerekend en na deze voor hen tegenvaller moest men op zoek naar herstel. Langzamerhand kwam er wat meer rust in het spel van Bergen en nadat Stijn Frasdonck de stand met een dwarrelend afstandsschot weer in evenwicht bracht, waren de verhoudingen op het veld ook weer min of meer gelijkwaardig. Toch was het laatste kwartier voor rust niet in het voordeel van Egmondia. Na rust leek het spel op dat van de eerste helft met o.a. veel onnodig balverlies aan beide kanten. In deze fase was duidelijk welke ploeg er nu zou gaan scoren, dat dit ook de winnaar van de wedstrijd zou zijn. Uit een verre uittrap van de keeper van Bergen kon de bal in een keer worden doorgespeeld en kon een Bergen aanvaller de uit zijn doel komende Roy Broertjes eenvoudig passeren. Vijf minuten voor tijd besliste Bergen de wedstrijd in zijn voordeel door het derde doelpunt aan te tekenen. Een voorzet van rechts werd knap ingeschoten. Dit kwam ook doordat Egmondia heel veel ruimte weggaf. Zo kwam de 3-1 eindstand op het scorebord te staan. gezien vooral het wedstrijdbeeld van de tweede helft een terechte uitslag. Donderdagavond moet Egmondia beter voor de dag komen in de wedstrijd tegen Vrone om nog enigszins met vertrouwen het eind van de competitie tegemoet te kunnen gaan.