Inspiratieloos Egmondia weer kansloos

(Foto: Kees Kager)

EGMOND AAN ZEE - Egmondia verloor afgelopen weekend kansloos van Sporting Krommenie: 5-1.

Door: Kees Kager

‘’Na 4 minuten was de wedstrijd Sporting Krommenie – Egmondia eigenlijk al gespeeld. Na twee minuten kopte Tim Blaauboer een bal veel te slap weg, waardoor de weg voor de openingsgoal voor de thuisclub open lag. Nog geen twee minuten later lag nummer twee in het net. Een corner van links werd door Roy Broertjes nog keurig verwerkt, maar op rechts stond een Krommenie aanvaller volkomen vrij en die wist daar wel raad mee en knalde het leer tegen de touwen. Langzaam leek Egmondia over deze tegenvallers heen te komen en kreeg het iets meer grip op de wedstrijd. Al moet gezegd worden dat Krommenie veruit het betere van het spel bleef behouden. Het enige echte wapenfeit van Egmondse zijde was een knappe individuele actie van Daan Groot, maar zijn inzet werd knap over de deklat gewerkt door de keeper. Toch leek Egmondia vlak voor rust weer terug in de wedstrijd te kunnen komen. Maar zelfs een penalty was aan de blauwwitten niet besteed. Een door Tim Blaauboer zeer zwak ingeschoten pingel verdween via de buitenkant van de paal naast het doel. Toen de thuisclub kort daarop de 3-0 aantekende was de tweede helft een formaliteit. Zes minuten na rust werd de hele achterhoede er uitgelopen door de linksbuiten en diens knappe voorzet werd keihard binnen gekopt. Door geklungel in de achterhoede kwam ook het vijfde doelpunt tot stand. Om toch nog iets positiefs te kunnen schrijven daarvoor was Jip van der Himst verantwoordelijk. Hij was helaas een van de weinige Egmondiaspelers die passie en inzet toonde Met werkelijk een magnifiek doelpunt scoorde hij het mooiste doelpunt van de middag. Van net over de middenlijn zag hij de keeper van Krommenie te ver voor zijn doel staan. En van zo een 45 meter plaatste hij de bal met uiterste precisie over de keeper in het doel. Jip haalde echter het einde van de wedstrijd niet. Want na zijn tweede gele kaart kon hij vlak voor tijd het veld verlaten. Al met al weer een teleurstellend resultaat voor de ploeg van Tristan Ooms en met de resterende drie zware wedstrijden voor de boeg ziet het er voor Egmondia niet erg rooskleurig uit.’’