Blamage van Egmondia 1

(Foto: Kees Kager)

EGMOND AAN ZEE - Egmondia verloor kansloos tegen Meervogels uit Akersloot: 0-9.

Door: Kees Kager

Een weliswaar zwaar gehavend Egmondia heeft een zware nederlaag moeten incasseren tegen Meervogels uit Akersloot. Trainer Tristan Ooms kon deze middag helaas niet beschikken over zijn sterkste formatie. Zeker 5 basisspelers ontbraken om verschillende redenen in deze belangrijke wedstrijd. Toch speelde Egmondia het eerste half uur met veel passie en strijd. Echter voetballend was van begin af aan duidelijk dat de thuisclub tegen Meervogels te kort zou komen. Egmondia was veel te onrustig en te gehaast aan de bal en ook werd zoals we inmiddels al wel gewend zijn de lange bal veel te veel gehanteerd. Daardoor wordt er vaak onnodig balverlies geleden. Zo kwam na 38 minuten spelen ook het eerste doelpunt tot stand. Na een prima verdedigende actie van Tim Blaauboer verloor hij de bal heel knullig, waarvan Meervogels optimaal profiteerde. Nog geen drie minuten later lag de 0-2 in het net, nadat er in het centrum van de verdediging veel te veel ruimte werd weggegeven.

Binnen tien minuten na rust stond er 0-5 op het scorebord en was de wedstrijd definitief gespeeld. De vraag was alleen nog of de dubbele cijfers gehaald zouden worden. Dit is de blauwwitten bespaard gebleven. De score stokte bij 0-9. Vermeld mag nog worden dat het 7de en 8ste doelpunt van de bezoekers van grote schoonheid waren. Ondanks de ruime nederlaag mag keeper Roy Broertjes niets verweten worden. Sterker nog, als hij niet in doel had gestaan had de nederlaag nog desastreuzer kunnen zijn.