Nederlaag Egmondia in Limmen

(Foto: Kees Kager)

EGMOND AAN ZEE - Egmondia verloor afgelopen zondag bij Limmen met 3-1.

Door: Kees Kager

‘’Voor de zware uitwedstrijd tegen Limmen moest trainer Tristan Ooms van Egmondia opnieuw puzzelen om 11 spelers op het veld te krijgen en dan ook nog enkele spelers op de bank. In tegenstelling met eerdere wedstrijden werd er nu geen beroep gedaan op jeugdspelers, maar versterkten enkele routiniers het team van de blauwwitten. En het dient gezegd dat dit deze keer, ondanks de nederlaag, zeker geen verslechtering betekende. Toch kwamen de derpers in de 17de minuut op achterstand toen vanuit een corner en via een redding van Roy Broertjes de bal voor de voeten van een Limmen aanvaller kwam en deze in de korte hoek raak knalde. Voor rust stond na een knappe aanval de 2-0 op het scorebord. Na rust leek een grote uitslag weer aanstaande, zeker nadat er opnieuw na een knap uitgespeelde aanval voor de derde keer gescoord werd. Toch bleef Egmondia deze keer redelijk overeind, dit was mede weer te danken aan het voortreffelijke keeperswerk van Roy Broertjes. Met het inbrengen van oudgediende Robin Kager kreeg Egmondia er weer een balvast aanspeelpunt bij. Kort hierna verkleinde Egmondia de achterstand. Een vrije trap genomen door Dennis Blaauboer werd keurig ingekopt door Daan Groot. Een beloning voor Daan, die een voortreffelijke wedstrijd speelde. Ook Roy Twisk, vorige week nog kampioen geworden met het derde elftal, speelde een sterke wedstrijd. De wedstrijd eindigde dus deze keer niet in een grote nederlaag voor Egmondia. Maar bleef het toch zonder punten. Rest Egmondia nog een reguliere wedstrijd op tweede Pinksterdag en dan nog één nacompetitiewedstrijd op 19 Juni om lijfsbehoud in de derde klasse. Maar dat zal een hels karwei gaan worden.’’