Open ateliers nieuwe Alkmaarse kunstenaarslocatie ‘De Rogier’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

ALKMAAR/SCHOORL - Zaterdag 25 en zondag 26 juni geven zeven kunstenaars van de nieuwe kunstenaarslocatie ‘De Rogier’ een uniek inkijkje in hun ateliers. Hiermee geven deze creatieve makers gehoor aan de achtste editie van het Landelijk Atelierweekend.

In het voormalig kantoorpand aan de Rogier van der Weydestraat 4 in Alkmaar is de afgelopen periode een bonte verzameling beeldende kunstenaars en makers gevestigd. Samen bieden ze een gevarieerd aanbod: van abstracte en figuratieve schilderijen en tekeningen tot plantaardig werk, keramiek en fotografie.

Landelijk Atelierweekend

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen liefhebbers tussen 11:00 en 17:00 uur de kans om gratis binnen te kijken in de werkplaatsen van kunstenaars en zo meer te weten te komen over hun werkwijze en inspiratiebronnen. De makers van ‘De Rogier’ staan u graag persoonlijk te woord. Daarnaast is het mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar, en te informeren naar cursussen en workshops. Als u geluk heeft, ziet u de kunstenaar misschien aan het werk. Heeft u na het bezoek aan ‘De Rogier’ de smaak te pakken en wilt u meer ateliers bezoeken? Op de website van het Landelijk Atelierweekend vindt u alle deelnemende kunstenaars in de regio.

Creatieve nomaden

Een deel van de kunstenaars die momenteel in ‘De Rogier’ huizen komen van de eind vorig jaar ontmantelde creatieve broedplaatsen De Waterkant in Alkmaar en De Oosterkim in Schoorl. Ook deze locatie is weer tijdelijk, want anti-kraak. Maar dat deert deze creatieve nomaden niet. Integendeel: elke broedplaats biedt weer een nieuwe samenstelling van makers en dus een andere dynamiek, frisse inspiratie en interessante samenwerkingen als gevolg. In ‘De Rogier’ zijn naast kunstenaars ook enkele sociaal-maatschappelijk ondernemers en een geurkaarsenmaker gevestigd.

Deelnemende kunstenaars

Zeven ‘Rogier’ kunstenaars stellen hun atelier open op 25 en 26 juni, tussen 11:00 en 17:00 uur. Op de begane grond treft u Maria Scherf, Maritha Munster en Nanette Heijnen. Op de 1e etage vindt u Yvonne Esser-Bakker, Inge Bruyn, Monique Tesselaar en Rowena Timmerman.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding