Afbeelding
(Foto: )

Open ateliers nieuwe Alkmaarse kunstenaarslocatie ‘De Rogier’

Algemeen

ALKMAAR/SCHOORL - Zaterdag 25 en zondag 26 juni geven zeven kunstenaars van de nieuwe kunstenaarslocatie ‘De Rogier’ een uniek inkijkje in hun ateliers. Hiermee geven deze creatieve makers gehoor aan de achtste editie van het Landelijk Atelierweekend.

In het voormalig kantoorpand aan de Rogier van der Weydestraat 4 in Alkmaar is de afgelopen periode een bonte verzameling beeldende kunstenaars en makers gevestigd. Samen bieden ze een gevarieerd aanbod: van abstracte en figuratieve schilderijen en tekeningen tot plantaardig werk, keramiek en fotografie.

Landelijk Atelierweekend

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen liefhebbers tussen 11:00 en 17:00 uur de kans om gratis binnen te kijken in de werkplaatsen van kunstenaars en zo meer te weten te komen over hun werkwijze en inspiratiebronnen. De makers van ‘De Rogier’ staan u graag persoonlijk te woord. Daarnaast is het mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar, en te informeren naar cursussen en workshops. Als u geluk heeft, ziet u de kunstenaar misschien aan het werk. Heeft u na het bezoek aan ‘De Rogier’ de smaak te pakken en wilt u meer ateliers bezoeken? Op de website van het Landelijk Atelierweekend vindt u alle deelnemende kunstenaars in de regio.

Creatieve nomaden

Een deel van de kunstenaars die momenteel in ‘De Rogier’ huizen komen van de eind vorig jaar ontmantelde creatieve broedplaatsen De Waterkant in Alkmaar en De Oosterkim in Schoorl. Ook deze locatie is weer tijdelijk, want anti-kraak. Maar dat deert deze creatieve nomaden niet. Integendeel: elke broedplaats biedt weer een nieuwe samenstelling van makers en dus een andere dynamiek, frisse inspiratie en interessante samenwerkingen als gevolg. In ‘De Rogier’ zijn naast kunstenaars ook enkele sociaal-maatschappelijk ondernemers en een geurkaarsenmaker gevestigd.

Deelnemende kunstenaars

Zeven ‘Rogier’ kunstenaars stellen hun atelier open op 25 en 26 juni, tussen 11:00 en 17:00 uur. Op de begane grond treft u Maria Scherf, Maritha Munster en Nanette Heijnen. Op de 1e etage vindt u Yvonne Esser-Bakker, Inge Bruyn, Monique Tesselaar en Rowena Timmerman.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Een heerlijke voetbalmiddag in Bergen Algemeen 30 jun, 12:42
Afbeelding
Lagune in Camperduin op de schop Gedicht Henriëtte Henskens 30 jun, 10:14
Afbeelding
Na 42 jaar juf met pensioen Algemeen 30 jun, 10:09
Afbeelding
Bestelauto voor Henk en Hanja Algemeen 30 jun, 09:59
Afbeelding
Van bloedheet naar kletsnat op Indian Summer festival Algemeen 30 jun, 09:09
Afbeelding
DJ Gerard Ekdom keert terug naar Hargen Sail Algemeen 30 jun, 09:08
Afbeelding
Kofferbakmarkten in Camperduin Algemeen 30 jun, 09:02
Afbeelding
Koffie inloop in Schoorl/ Groet Algemeen 30 jun, 08:51
Afbeelding
Bloemenpracht in Egmond-Binnen Algemeen 29 jun, 14:06
Afbeelding
‘JCI Sup event’ levert 4000 euro op Algemeen 29 jun, 13:53
Afbeelding
Programma Zomerfestival Egmond ‘Kermis zonder Kroegen’ Algemeen 29 jun, 13:50
Afbeelding
Provincie investeert 1,5 miljoen euro in ’slimme oplossingen om elektriciteitsnet te ontlasten Algemeen 29 jun, 12:28
Afbeelding
Oudere vrouw aangereden in Egmond aan den Hoef 112-nieuws 28 jun, 15:31
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.