Jong AZ nam het op tegen VV Bergen op veld 2
Jong AZ nam het op tegen VV Bergen op veld 2 (Foto: @HerbertDekkers)

Een heerlijke voetbalmiddag in Bergen

Algemeen

BERGEN - Overlappende backs, aanvallende intenties, de diepe bal, de lange hoek (of de verre hoek, of de korte hoek), een verschalkende stift, stijlvolle reddingen, de bal binnen werken, de rebound een koekie, buitenspelers in stelling brengen, diep sturen, sterk aan de bal: zo maar een greep uit het jargon ‘langs de lijn’, Zo was het ook te horen vorige week zaterdagmiddag op sportpark de Kiefthoek aan de zuid-west kant van Bergen. VV Bergen had Jong AZ uitgenodigd om eens te komen voetballen tegen haar eerste team. Het sterkst aan de bal waren toch de Alkmaarders: met 6-1 winst keerden de ‘jonkies’ terug in hun imposante spelersbus. Maar na afloop was zaterdag iederéén sterk aan de bal, de heerlijke gehaktbal.

door Ed Bausch

Ongecompliceerde wereld

Maar, om de critici voor te zijn: er was ook ander voedsel en er waren fijne drankjes op de zonovergoten middag op het riante terras, in de riante kantine, eigenlijk een zaal om U tegen te zeggen, met vriendelijke gastvrijheid. VV Bergen oogt sterk. De middag was even een duik in een ongecompliceerde, maar wel strak georganiseerde wereld en hee, daar was ook nog vuurwerk tijdens de wedstrijd. Alle ingrediënten aanwezig dus voor een mooie pot voetbal waar ruim vijfhonderd bezoekers van genoten, inclusief het burgemeestersechtpaar.

Niet op kunstgras

Nee, op kunstgras spelen wilden de Alkmaarders niet. Dus werd er gespeeld op veld 2, minstens zo mooi, maar wel met gras, dat na degelijke inspectie en extra maaibeurten goed werd bevonden voor de jonkies uit Alkmaar. In het begin van het seizoen waren het de amateurs van Ajax, in het bekertoernooi, die naar Bergen kwamen, nu was het een team met spelers van jong AZ en beloftes onder de achttien, voor een oefenwedstrijd. In het begin van de wedstrijd was het aardig om te zien dat Jong AZ hetzelfde strijdplan aan de dag legde als AZ 1. Het publiek was benieuwd wat Bergen daar tegenover kon stellen. De Alkmaarders combineerden naar hartelust en de Bergenaren verdedigden en probeerden het met lange ballen naar voren. Maar in de vierde minuut al kwam AZ -aanvoerder Soulyman Allouch door op links waarna linksback Wilkims Ochieng er overheen kwam, die gaf een voorzet die door Ricueno Kawal binnen werd gewerkt. Prachtige namen, die accentueren hoe mooi gemengd de voetwereld is. AZ combineerde lekker verder maar het bleef lange tijd slechts 0-1 door knappe reddingen en goed verdedigend werk. De Bergenaren kwamen nog bijna op gelijke hoogte. Toch liepen ze met 0-2 achterstand naar de thee. In de tweede helft pakte AZ door. Bij 0-5 wist Bergen nog de lat van AZ te raken, bijna de eer gered. Maar het werd vlak voor tijd 0-6. Gelukkig liet de ‘scheids’ nog even door spelen. Een voorzet van rechts kwam op links bij de geheel vrij staande Milo de Vet, die keurig afrondde in de verre hoek: 1-6. Toch nog! En toen was het tijd voor verbroedering en verzustering, met muziek vanaf het kunstgrasveld en een ongecompliceerde ontmoeting. Even geen wolkje aan de lucht, daar op een fijne zaterdagmiddag, waar de bal als immer rond was. Van leer of van gehakt, dus. (Met dank aan voetbalverslaggever Hans Meurs en Jan Breeman van VV Bergen)

Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 8 aug, 17:40
Afbeelding
Mens en blinkerds Column HVB augustus 8 aug, 12:43
Afbeelding
Reuzenrad keert deze zomer nog terug in Egmond Algemeen 8 aug, 12:02
Afbeelding
Temperatuur stijgt in Derp: Caribbean weekend is aan Foto’s 7 aug, 14:28
Afbeelding
Studiekring 50plus Bergen zoekt nieuwe leden Algemeen 7 aug, 12:16
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:43
Afbeelding
Vandaag in het duin: ‘Het duinviooltje’ Rubriek 6 aug, 10:56
Afbeelding
IVN-natuurwandeling in de Wimmenummerduinen Algemeen 6 aug, 06:07
Afbeelding
Sfeervolle kunstmarkt in hartje Bergen Algemeen 5 aug, 12:08
Afbeelding
Avondwandeling door Eendenkooi ‘t Zand Algemeen 5 aug, 07:03
Afbeelding
Cultuurprijswinnaars op laatste Lindegrachtconcert Algemeen 4 aug, 14:27
Afbeelding
Timmerdorp Egmond aan Zee 2022: ‘Timmeren en genieten’ Algemeen 4 aug, 13:31
Afbeelding
Acoustic Mix in Hoeve Overslot Algemeen 4 aug, 12:10
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.