Zafanya in De Allergrootste Slijmfilm

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

SCHOORL - “Ze werd te lang.” Dat zegt Myrthe Bijl over haar oudste dochter Zafanya Kersten. De dertienjarige uit Schoorl stond al eerder in de krant met haar rollen in musicals. “Maar die is ze ontgroeid. Ze werd nu gevraagd om auditie te doen voor de laatste van de serie ‘Slijm-films’.” Het resultaat is dat Zafanya zondag over de jungle-loper de Pathé-bioscoop in Amsterdam binnenloopt. Dan gaat de ‘Allergrootste Slijmfilm’ in première. Vanaf 6 juli overal in het land te zien.

door Ed Bausch

“10 minuten duurde de auditie. Zafanya hoopte dat ze een rol zou krijgen. Het werd de hoofdrol naast Yolanthe Cabeau.” Oeps. Maar net als met de musicals doet Zafanya het allemaal vrij gemakkelijk. “Hoewel het natuurlijk niet niks is, ook voor ons niet, al dat reizen destijds met de musicals naar alle schouwburgen in het land. Nu was het nog overzichtelijk: bijna alle opnames waren in Emmen, in dierentuin ‘Wildlands Adventure Zoo Emmen’. En als de opnames achter de rug zijn hoef je als actrice ook niet het land in om op te treden. De première zondag is voor ons hele gezin ook echt het moment dat we de film voor het eerst zien. Dat is ook voor Zafanya natuurlijk heel spannend, jezelf zo uitvergroot te zien.”

Tussen de nijlpaarden

Zafanya combineert de brugklas op de Bergense A. Roland Holst school met een vooropleiding dans op het Lucia Marthas Instituut in Amsterdam. “Dus het blijft echt wel pittig.” De ‘Allergrootste Slijmfilm is de derde en laatste van een reeks, na de ‘Grote Slijmfilm’ en de ‘Nog Grotere Slijmfilm’. In het verhaal moeten de acteurs over de hele wereld op zoek naar nieuwe ingrediënten voor slijm, nu de voorraad op is. Dat levert de nodige capriolen op. “Zo stond Zafanya voor een scène opeens in het nijlpaardenverblijf.” Samen met haar jongere zus Ezmeyah spreekt Zafanya ook stemmen in voor series en Ezmeyah speelt ook in Tina Turner de musical in Utrecht. Echte theaterdieren dus in het gezin Kersten in Schoorl. Wat zou de volgende stap zijn? Weer film? ”We hebben nog geen geen idee”, zegt moeder Myrthe. “Want ze is nu nog te jong voor de volwassenen-musicals. Dat komt dan later wel.”