Fietsproject Doortrappen: veilig fietsen voor iedereen

Algemeen
Durf jij het aan? Trap er nu in..
Durf jij het aan? Trap er nu in.. (Foto: aangeleverd)

SCHOORL - Wilt u ook (weer) veilig op de fiets maar vindt u het toch spannend of lijkt het u leuk om met een groep te gaan fietsen? Meldt u zich dan nu aan voor dit fietsproject. Start is dinsdag 12 juli (over een week).

Dankzij de samenwerking tussen het Sociaal Team, de buurtsportcoaches van Holland Sport en Provincie Noord- Holland is er mooi project tot stand gekomen voor inwoners van gemeente Bergen. ‘’Dinsdag 12 juli organiseren we in de ochtend een fietscursus in sporthal De Blinkerd. De cursus is bedoeld voor inwoners die willen leren fietsen en inwoners meer zelfvertrouwen te geven op de fiets. De fietscursus is ook voor inwoners die na een operatie het nog niet hebben aangedurfd om weer alleen op de fiets te stappen.’’ De fietscursus, onder begeleiding van de professionele fietstrainer Bert, start om 10.30 uur en duurt tot 12 uur. Er zijn fietsen beschikbaar.

Fietstocht

Voor de middag staat er een fietstocht op het programma. Houdt u van fietsen maar fietst u het liefste samen met anderen? Meldt u zich dan aan. Om 13 uur verzamelen we bij sporthal De Blinkerd in Schoorl en onder begeleiding van Bert gaan we een mooie tocht in de regio maken. De fietstocht zal ongeveer 2 uur duren. Onderweg is er ruimte voor tips en adviezen, ook krijgt u kennis over het maken van een route a.d.h.v. knooppunten. Het uiteindelijke doel is dan ook, na een aantal fietstochten onder begeleiding, om daarna door te gaan met het fietsgroepje.

Hebt u vragen of wilt u meer informatie, neem contact op met Annelies Oosterhof van het Sociaal Team Schoorl via 06-54713753.

Wilt u zich aanmelden? Dat kan bij Elles Kraakman: e.kraakman@hollandsportbv.nl of 06-29319401