Egmondse huisartsen in actie

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

EGMOND AAN ZEE - Afgelopen vrijdag - 1 juli - vertrokken zes medewerkers van de Huisartsenpraktijk Egmond aan Zee naar de actiedag in Den Haag. ‘’Wij voerden actie voor goede huisartsenzorg.’’

Enige burgers lieten hen niet zo maar vertrekken. Zij gaven de medewerkers van de Huisartsenpractijk een strip met medicijnen [kauwgum], een stapel bitterballen, een netje mandarijnen en een Egmondse vlag.

Actie

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voerde de praktijk, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg. ‘’Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten. We willen meer tijd hebben voor onze patiënten, minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten, betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken en dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost.