Voorpret voor Alkmaar Ontzet

Algemeen
1573 Gin
1573 Gin (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Wat zou het feestelijk zijn als we tijdens de victoriefeesten van Alkmaar Ontzet op 8 oktober kunnen toosten op het verleden met hét drankje van deze tijd: gin. Tijdens deze jaarlijkse historische festiviteit in het najaar viert Alkmaar de Victorie op de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog in 1573 en bruist de stad door alle activiteiten die er georganiseerd worden.

Alkmaarse ondernemers ontwikkelen ‘Victorie 1573’, een Alkmaarse gin

Met trots presenteren de ondernemende geesten van Rotary Alkmaar Young Ambition voor deze gelegenheid: Victorie 1573, een Alkmaarse premium gin. ‘De populariteit van gin lijkt steeds groter te worden. Je ziet de ‘High Gin’ op de menukaart tevoorschijn komen en na het bierfestijn of de champagneavond is er nu ook het gin festival. Het is een toegankelijk en feestelijk drankje waar je veel mee kunt variëren of mixen. Dat maakt dat mensen er voorlopig nog niet op uitgekeken zullen zijn’, aldus Jaleesa Tahapary, lid van de serviceclub, zelf horecaondernemer en één van de initiatiefnemers van dit ginproject.

Victorie 1573 is een drank die verwarmt en verbindt. Het is ontwikkeld door de Alkmaarse serviceclub, wordt mogelijk gemaakt door Alkmaarse sponsoren, voor de verkoop hebben we de krachten gebundeld met Slijterij de Laat en bovendien gaat de opbrengst van het project naar prachtige goede doelen die aan Alkmaar verbonden zijn. Dus je ‘doet goed’, wanneer je collega’s, relaties of vrienden een fles cadeau geeft of wanneer je er samen mee toost op de toekomst. ‘Met het toevoegen van de laatste kruiden uit de Hortus Alkmaar is de drank volmaakt. Hij is af. Met de citrustonen van sinaasappel en citroenmelisse en de kruidige smaak van kaneel, jeneverbes, Iriswortel en karwij beleef je echt de smaak van de tijd en de smaak van Alkmaar. Daar zijn we heel trots op. Onze club en onze sponsoren kunnen dan ook niet wachten met het lanceren tot oktober en daarom gaat de voorverkoop vandaag van start.’

De oplage van Victorie 1573 is helaas maar beperkt. Je kunt vanaf vandaag je fles gin vooruitbestellen op onze website, dus wees er snel bij. Wil je als particulier of ondernemer nog aanhaken of heb je een geweldig idee of een tip: van een instagramwaardig cocktailrecept of een mooie gin-pairing voor op je horecamenukaart? Neem dan ook zeker contact op via onze site, want Victorie 1573 is van ons Alkmaarders allemaal.

‘Bij Alkmaar begint de victorie’. www.victorie1573.nl

Afbeelding