Weerbaarheidstraining en zelfverdediging voor meiden in Bergen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

BERGEN - Meiden van 13 tot 20 jaar kunnen vanaf maandag 5 september meedoen aan een cursus zelfverdediging in het jongerencentrum in sportcentrum de Beeck. Gedurende 8 weken werken zij van 19.00-20.00 uur aan hun weerbaarheid onder leiding van docent Ella Doesburg. De eigen bijdrage voor de 8 lessen bedraagt € 15,-. Aanmelden kan via de mail, info@funakoshi.nl.

Dankzij een bijdrage uit het Lokale Maatschappelijke Sportakkoord van gemeente Bergen kan karateverenging Funakoshi, in samenwerking met de buurtsportcoaches en jongerenwerkers van gemeente Bergen, de weerbaarheidstraining voor een laag tarief aanbieden.

Door middel van praktijkgerichte oefeningen leer je voor jezelf op te komen. Houding, stemgebruik, uitstraling en grenzen stellen zijn daarbij belangrijk. Lastige situaties worden besproken en je leert hoe je onveilige situaties kunt herkennen en vermijden. In het fysieke gedeelte worden zelfverdedigingstechnieken geoefend. Hoe kun je los te komen als je wordt vastgepakt en plaats je een effectieve tegenaanval? Voor wie na de cursus geïnteresseerd is om te blijven sporten, is het mogelijk een vervolgcursus te volgen bij Funakoshi.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem contact op via info@funakoshi.nl of 072-5616979.