Kustbus Bergen
Kustbus Bergen (Foto: aangeleverd)

Kustbus wijst bezoeker op toeristisch aanbod

Algemeen

REGIO - 16 juli startte de zomervakantie in onze regio en vertrok de eerste shuttlebus naar Bergen en Castricum aan Zee. Om alle bezoekers te inspireren om nog meer uit hun bezoek te halen en te wijzen op het uitgebreide aanbod wat Bergen en Castricum rijk is heeft Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing in samenwerking met de gemeentes de bussen bestickerd.

Herkenbaar en rijdende promotie

Ook deze zomer trekken Bergen en Castricum weer veel bezoekers. “Die komen onder andere voor de heerlijke stranden, die via de gratis shuttlebus te bereiken zijn. Maar deze twee kustplaatsen hebben veel meer te bieden,” aldus Ger Welbers, directeur Hart van Noord-Holland. “Een bezoek aan Bergen en Bergen aan Zee start je op bezoek-bergen.nl en om alles uit je bezoek aan de gemeente Castricum te halen ga je naar voorliefhebbers.nl. Om de bezoekers hierop te attenderen is de shuttlebus rijdende promotie. Bijkomend voordeel; de shuttlebus is direct herkenbaar als kustbus!”

Bezoekersmarketing Bergen en Castricum

Sinds 1 januari 2021 hebben de gemeenten Bergen en Castricum de bezoekersmarketing ondergebracht bij Stichting Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing en Reclame aan de Kust. Dit voorjaar zijn de vernieuwde huisstijl en website bezoek-bergen.nl gelanceerd. Via voorliefhebbers.nl worden de bezoekers en bewoners al langer geïnformeerd en geïnspireerd. Mandy Duijvelshoff, Senior Marketeer Hart van Noord-Holland: “De bezoeker vindt op de websites naast een UITagenda en toffe tips, ook het complete aanbod aan horeca, fiets- en wandelroutes en de culturele hotspots. Maar ook alle praktische informatie hebben wij hier op een rijtje gezet, zodat de bezoeker goed voorbereid op pad gaat.”

Elke dag in de zomervakantie

De gratis shuttlebus gaat in de zomervakantie (periode 16 juli t/m 28 augustus) elke dag rijden vanaf Bergen Plein naar Bergen aan Zee. En in Castricum van het NS-station naar Castricum aan Zee, met de mogelijkheid om in-en uit te stappen bij Camping Bakkum. Er is geen vaste dienstregeling, maar het streven is om tussen 11.00 en 19.00 uur twee keer in het uur heen en weer te rijden.

Shuttlebus vervangt kustbus

Eerder maakten de gemeente Bergen en Castricum bekend deze gratis shuttlebus in te zetten, nadat Connexxion bekend had gemaakt dat de kustbus niet kon rijden deze zomer vanwege een gebrek aan chauffeurs. De gemeenten vinden de bereikbaarheid van het strand heel belangrijk en bieden daarom (in Castricum in samenwerking met de ondernemers) deze service in de zomervakantie aan. 

Kustbus Castricum
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 8 aug, 17:40
Afbeelding
Mens en blinkerds Column HVB augustus 8 aug, 12:43
Afbeelding
Reuzenrad keert deze zomer nog terug in Egmond Algemeen 8 aug, 12:02
Afbeelding
Temperatuur stijgt in Derp: Caribbean weekend is aan Foto’s 7 aug, 14:28
Afbeelding
Studiekring 50plus Bergen zoekt nieuwe leden Algemeen 7 aug, 12:16
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:43
Afbeelding
Vandaag in het duin: ‘Het duinviooltje’ Rubriek 6 aug, 10:56
Afbeelding
IVN-natuurwandeling in de Wimmenummerduinen Algemeen 6 aug, 06:07
Afbeelding
Sfeervolle kunstmarkt in hartje Bergen Algemeen 5 aug, 12:08
Afbeelding
Avondwandeling door Eendenkooi ‘t Zand Algemeen 5 aug, 07:03
Afbeelding
Cultuurprijswinnaars op laatste Lindegrachtconcert Algemeen 4 aug, 14:27
Afbeelding
Timmerdorp Egmond aan Zee 2022: ‘Timmeren en genieten’ Algemeen 4 aug, 13:31
Afbeelding
Acoustic Mix in Hoeve Overslot Algemeen 4 aug, 12:10
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.