Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva

Algemeen
David Mendes da Sliva.
David Mendes da Sliva. (Foto: LinkedIn)

Oud-voetballer van AZ en ex-international David Mendes da Silva (40) is donderdag 4 augustus jongstleden aangehouden op verdenking van onder meer grootschalige drugshandel en witwassen. De arrestatie gebeurde op een feestje ter ere van zijn verjaardag. Bronnen houden er rekening mee dat de politie ingeseind is door familie van Mendes da Silva. Mensen rondom het onderzoek naar door hem gepleegde strafbare feiten denken te weten dat de ex-prof plannen had om naar het buitenland te vluchten. Maandag aanstaande wordt hij voorgeleid.

De naam van Mendes da Silva, die in 2009 met AZ landskampioen werd, 7 keer het Oranje-tricot droeg, en verder voor Ajax, het Oostenrijkse Red Bull Salzburg en het Griekse Panathinaikos uitkwam, kwam naar voren in een onderzoek naar grootschalige cocaïnehandel. Hierbij zijn ettelijke duizenden kilo’s coke via de Rotterdamse haven ons land binnengesmokkeld. De verdenking werd groter toen bleek dat Mendes da Silva de laatste tijd regelmatig grote bedragen cash opnam. Dat was voor de politie reden om aan te nemen dat de oud-AZ’er op de hoogte was van het onderzoek en een vlucht naar het buitenland voorbereidde. 

David Mendes da Silva wordt ook gelinkt aan de malafide illegale goksite Edobet. Edobet is de laatste maanden regelmatig onderwerp van gesprek (geweest). De geldbedragen die onder anderen Dirk Kuyt en Wesley Sneijder via Edobet ontvingen, werden in eerste instantie breed uitgemeten, maar zijn inmiddels van de radar verdwenen. Ook de op z’n zachtst gezegd vreemde verhalen rondom Quincy Promes en Mohammed Ihattaren zouden zomaar de reden kunnen zijn van een flinterdun lijntje tussen onder- en bovenwereld. Een bron wil dit tegenover Rodi.nl bevestigen noch ontkennen.