Volgende week weer ouderwets kermis in binnenstad Alkmaar

Algemeen
Kermis Alkmaar 2022 is weer als vanouds in de binnenstad.
Kermis Alkmaar 2022 is weer als vanouds in de binnenstad. (Foto: Rodi Media)

ALKMAAR - Op zoek naar een leuk uitstapje komend weekend? Oer-Hollands vertier is terug in de binnenstad van Alkmaar. Het mag weer. Na twee aangepaste ‘corona-edities’ staat de Alkmaarse kermis dit jaar van vrijdag 19 tot en met zondag 28 augustus weer in de binnenstad van Alkmaar op de locaties: Kanaalkade, Paardenmarkt, Kerkplein, Canadaplein, Sint Laurensstraat, Dubbele Buurt, Gedempte Nieuwesloot, Hofplein en Korte Gedempte Nieuwesloot. De Kermis Alkmaar heeft weer een paar interessante attracties, zoals de Chaos en de Powe Suger.

Naast de traditionele attracties, zoals de botsauto’s, mini-achtbaan, spookhuis en schietbaan komen er weer bijzondere en nieuwe attracties naar Alkmaar. Zo keert de Chaos terug op de Alkmaarse kermis. De Chaos heeft een lange slingerarm die tot 120° van links naar rechts schommelt met een maximum hoogte van 22 meter. Onder de slingerarm is een molen met zes gondels bevestigd. 

Nieuw op de Alkmaarse kermis is de Power Surge. Deze thrillride is ruim 16 meter hoog en bestaat uit een grote stang met zes armen. Aan elke arm zijn twee gondels met twee zitplaatsen bevestigd. Tijdens de rit wordt je alle kanten opgedraaid en zie je Alkmaar meerdere keren op de kop. 

De traditionele vuurwerk op de laatste avond komt niet meer terug. Daar heeft de gemeenteraad wegens milieubezwaren een einde aan gemaakt. Wél komt er zondagavond om 22.00 uur een spectaculaire afsluiter van de kermis met onder meer lasers, vuur en geluid. 

Kosten? Ongeveer 40.000 euro, en dat is twee keer zo duur als een vuurwerkshow.