6 populaire vakantiebestemmingen deze zomer!

Algemeen
Het kiezen van de meest ongelooflijke zomervakantie locaties op de wereld om een ideale vakantie te houden is een uitdaging op zich.
Het kiezen van de meest ongelooflijke zomervakantie locaties op de wereld om een ideale vakantie te houden is een uitdaging op zich. (Foto: aangeleverd)

Het idee om op vakantie te gaan is typisch het eerste wat bij mensen opkomt als ze de term “zomer” horen. Het kiezen van de meest ongelooflijke zomervakantie locaties op de wereld om een ideale vakantie te houden is een uitdaging op zich.

Daarom hebben we een lijst samengesteld van de leukste zomervakantie plaatsen die je buitenlandse vakantie tot een onvergetelijke ervaring zullen maken. Je hebt verschillende alternatieven om uit te kiezen, variërend van plaatsen die goedkoper zijn tot vakantielocaties die extreem luxe zijn! Van een bezoek aan prachtige campings Toscane tot een reis naar Costa Rica: de opties zijn eindeloos.

Costa Rica – genieten van de prachtige natuur

Hoewel het weer in Costa Rica het hele jaar door aangenaam is, is het er vooral in de zomermaanden genieten geblazen. Met hun gouden zand en relaxte sfeer steken Oost-Caribische resorts als deze boven de andere uit. Het Monteverde woud en Costa Rica’s oprijzende bergen maken dit een spectaculaire bestemming voor een vakantie.

Het is ook een baanbreker op het gebied van groen reizen. In de zomer is Costa Rica een van de belangrijkste plaatsen om te bezoeken voor nachtelijke natuurtochten, op zoek naar luiaards en spinapen, of voor een tropisch drankje op de mooie stranden van Tamarindo.

Op vakantie naar Italië

Enkele van de meest prachtige steden, kunstwerken, wijnen en stranden vind je in Italië.

Denk aan steden in renaissancestijl zoals Florence, Rome en Venetië, maar ook aan de wereldberoemde wijngaarden van Toscane, de schitterende kust van Amalfi, en de beroemde galerieën. En niet te vergeten het eten! Waar je ook heen gaat in Italië: van de camping in Toscane tot een luxe verblijf in Rome. Je zult het gegarandeerd naar je zin hebben. Kies je voor een van de campings Gardameer? Een populaire plek voor Nederlanders en een fantastische ervaring!

Spanje is van oudsher een populaire zomervakantiebestemming

De stranden van de Costa del Sol en de Balearen zijn de beste ter wereld. Als je in de zomer een vakantie naar Spanje plant, wees dan voorbereid op het delen van het strand met andere toeristen, tenzij je ergens buiten de gebruikelijke paden gaat. Overweeg Cádiz, de surfhoofdstad van Spanje, of Granada, een UNESCO Werelderfgoed dat erkend is om zijn Moorse erfgoed en architectuur.

Griekenland blijft populair

Zomervakantiegangers trekken massaal naar Griekenland om zijn schilderachtige eilanden en fascinerende historische bezienswaardigheden. Griekenland is een beroemde toeristische bestemming geworden dankzij de erfenis van de oude Griekse cultuur. Het is echter ook ideaal voor een ontspannen strandvakantie.

Enkele van de bekendste eilanden van Griekenland zijn Corfu, Kreta, Santorini en Mykonos, maar er zijn nog honderden minder bekende eilanden te bezoeken. Lange, hete zomers gaan in Griekenland gepaard met weinig regen, hoge temperaturen, en lange stukken onafgebroken zonneschijn.

Laat je verleiden door Bali

De prachtige stranden, de weelderige jungles, en boeiende tempels. Bali, een van de Indonesische Kleine Soenda Eilanden, is al lang een gewilde vakantieplek voor reizigers over de hele wereld. De droogste maanden van het jaar om Bali te bezoeken zijn mei, juni en juli.

Het turkoois blauwe en witte zand van het Caribisch gebied is ideaal voor watersporten als snorkelen, zwemmen en ontspannen op het strand. Door de nabijheid van de Koraaldriehoek, een streek die rijk is aan vis- en schildpadsoorten, wordt Bali al lang beschouwd als een van de meest ongelooflijke plaatsen om te snorkelen.

Portugal heeft zoveel te bieden

Portugal’s nationale keuken, intrigerende geschiedenis, en kosmopolitische steden maken het tot een van de topbestemmingen voor zomervakanties. De temperaturen en het zonlicht zijn ideaal om ‘s zomers te ontspannen op de beroemde stranden van de Algarve of te surfen aan de Atlantische kust. Cascais, Albufeira, en Nazare zijn maar een paar hotspots om in de zomer te verkennen.