Shoppen voor een nieuw bed – hoe kies je het juiste bed?

Algemeen
Hoe kies je het juiste bed?
Hoe kies je het juiste bed? (Foto: aangeleverd)

Als je een nieuw bed zoekt, is het van essentieel belang dat je er een vindt die aan je behoeften voldoet. Je slaaphouding, type matras dat je gebruikt, en de afmetingen van je bed zijn allemaal kritieke aspecten om rekening mee te houden.

In dit artikel geven we je enkele aanwijzingen die je zullen helpen bij het kiezen van het bed dat het meest geschikt is om aan je eisen te voldoen. Of je nu je allereerste bed aan het kopen bent, van bijvoorbeeld Swissflex, of het bed dat je al hebt wilt verbeteren, houd de onderstaande tips en adviezen zeker in gedachten!

Het juiste bed kiezen doe je zo

Het beste bed voor je behoeften kiezen kan een uitdaging zijn, vooral met de grote verscheidenheid aan beschikbare bedframes, matrassoorten, en hoofdbord ontwerpen. Maar je hoeft niet in paniek te raken want we zijn er om je te helpen! Als je een nieuw bed zoekt, zijn hier enkele essentiële overwegingen om in gedachten te houden:

Je budget: bij de keuze van een bed is dit de allerbelangrijkste overweging. Kies je bijvoorbeeld voor luxe bedden van Bröring? Een nieuw Swissflex bed of ben je op zoek naar een ander type bed? Bepaal, voordat je gaat winkelen, hoeveel je bereid bent uit te geven om gemakkelijker uit de beschikbare mogelijkheden te kunnen kiezen.

De grootte van je slaapkamer: voordat je op zoek gaat naar een bed, moet je eerst de maten van je slaapkamer opnemen om te bepalen welke maat bed zou passen. Je wilt niet met een bed zitten dat ongeschikt is voor de kamer omdat het of te groot of te klein is.

Je slaapgewoonten: als je moeite hebt om in slaap te vallen of te blijven, koop dan een groter bed dat je meer ruimte geeft om je ‘s nachts voort te bewegen. Ben je het type dat opgekruld in een balvorm slaapt, dan kan een compacter bed meer naar je zin zijn.

Het soort matras is essentieel – je slaapt er immers jaren op!

Er is een grote verscheidenheid aan matrassen op de markt, variërend van die van traagschuim en latex tot die van binnenvering. Doe wat studie om te zien welk type je het beste zal dienen en ga van daaruit verder.

Hoe kies je de juiste matras voor je bed?

Bepaal een bestedingslimiet. De eerste stap bij het winkelen voor een nieuwe matras is het uitzoeken van je budget. Het goede nieuws is dat je een bed zult kunnen kiezen dat bij je behoeften en budget past. Beslis over de stijl en samenstelling die bij je past. Bij het uitzoeken van een matras moet je je bijzondere voorkeuren in gedachten houden. Overweeg de voor- en nadelen van elke optie om te zien of ze aan je eisen voldoet. Latex en geheugenschuim zijn twee populaire opties.

Latex matrassen staan bekend om hun koelte, duurzaamheid, responsiviteit, en comfort. De witte vloeistof die van de Hevea-Brasilenis boom wordt gemaakt, wordt gebruikt om natuurlijk latexschuim te maken. Als je het water uit latex verwijdert, heb je een materiaal dat ideaal is voor veel producten, waaronder beddengoed systemen.

Ook geheugenschuim is een populair materiaal

NASA maakte voor het eerst schuimrubberen zitkussens om piloten en passagiers te beschermen bij vliegtuigrampen. Sindsdien is het uitgegroeid tot een product dat door vrijwel elke matrassenfabrikant in de industrie gebruikt wordt.