Laatste literaire wandeling dit seizoen door Groet

Algemeen
Schrijfster Pauline Broekema
Schrijfster Pauline Broekema (Foto: Ingrid Wijnstok)

GROET - Voor het zesde jaar wordt de literaire wandeling door Groet gehouden als vast onderdeel van het cultureel programma Eldorado Zomerpodium 2022. Met artistiek leider Bert van Baar in Groet wordt de laatste literaire wandeling dit seizoen door Groet gehouden op zondag 21 augustus onder leiding van uitgever Kees de Bakker van uitgeverij Conserve. De wandeling begint om 11.00 uur en eindigt rond 13.00 uur. Deelname kost € 20 per persoon. 

De wandeling is eigenlijk gratis, want iedere deelnemer mag daarnaast en liefst vooraf een keuze maken uit een boek van dezelfde waarde in de Hier…-serie: Hier begint de victorie (Alkmaar), Hier ligt Hemelrijk begraven (Bergen), Hier is het paradijs niet verloren (Bergen aan Zee), de laatste exemplaren van Hier schijnt de zon – Schrijvers over Schoorl, Groet en Camperduin – Van Bernlef tot Reve en Hier ligt zon, zee en zand (Bergen en Schoorl), alle samengesteld door Kees de Bakker, aanmelding kan via info@conserve.nl . Wie wil kan aansluitend in groepsverband mee gaan lunchen in restaurant De Bokkesprong in Groet onder de tafel in het tuinterras. De eerste literaire wandeling werd in 2015 gehouden.

Aan bod komen de (zomer)huizen waar Elly de Waard en Chris van Geel, John Rädecker, Jan en Annie Romein, (de familie van) Gerard Kornelis Karel (van het) Reve, Rients Dijkstra (directeur Groene Amsterdammer), M.J. (Rie) Brusse en Neeltje Maria Min woonden.

Schuin tegenover het zomerhuisje van Karel van het Reve in Groet is sinds kort Dorinde van Oort neergestreken, romancière van Vrouw in de schaduw, een succesvol boek in Duitsland en biograaf van haar vader Jan van Oort, beter bekend als Jean Dulieu over wie ze het boek Paulus de Boskabouter of Het dubbelleven van Jean Dulieu schreef (beide boeken verschenen bij uitgeverij Cossee). Dorinde verbouwt het huis van strandjutter en tweedehands-boekverkoper Peter Vegter, maar voelt zich terwijl het ‘hoofdhuis’ wordt verbouwd al senang en thuis in Groet in het zomerhuisje erachter.

Op de foto van Ingrid Wijnstok uitgever Kees de Bakker met de uit Zuid-Afrika overgekomen schrijfster Pauline Vijverberg die de literaire wandeling door Groet wilde meemaken. Zondag 21 augustus loopt Louise van Wassenaer mee, wier historische boek Tragiek en heldendom – Het leven van Jan II van Wassenaer – Burggraaf van Leiden door Kees de Bakker is geredigeerd en op 1 september en 7 september wordt gepresenteerd door uitgeverij Conserve in twee familiekastelen Twickel in Twente en Duivenvoorde in Voorschoten. Het boek telt 416 pagina’s, is gebonden en voorzien van een leeslintje.

Groep deelnemers