100 jaar Koorvereniging Bergen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Petra Kamp Schurer)

BERGEN - Koninklijk. Dat word je eigenlijk als je honderd jaar bestaat. Of misschien geldt dat alleen voor bedrijven. Het was vlak voor corona dat Koorvereniging Bergen 100 jaar bestond, er was nog een viering tegoed. Die was afgelopen zondag aan de Baakmeerdijk, die zowat verstopt raakt van de belangstelling. 

door Ed Bausch

De locatie daar is ook de thuisbasis van de dirigent Pieter-Jan Olthof. 52 van de 102 jaren stond, of beter gezegd staat Olthof al voor het koor, een enorme prestatie met niet aflatend enthousiasme. Koorvoorzitter Rozanne van Vliet bood op de zonovergoten zondag bloemen aan namens het koor en een reis naar Engeland.

Zonnetje

Er werden ook trouwe leden letterlijk in het zonnetje gezet: Maria Doedens bijvoorbeeld zingt al 41 jaar bij het koor, anderen net iets korter. Maar er komen ook steeds weer nieuwe leden bij het koor van bijna honderd zangers. Die zijn nu volop aan het repeteren voor de volgende grote uitvoering, de Elias van Mendelssohn op 25 november in de Petrus en Pauluskerk in Bergen. Pieter-Jan Olthof is dan ook de dirigent van Begeleidingsorkest Noord-Holland. Zie het voor je, het compleet gevulde enorme altaarpodium in de kerk aan de Dorpsstraat. 

Wie zin krijgt om mee te zingen: kijk op koorverenigingbergen.nl, ook voor kaarten.