Rubriek: Uit het College

‘BIZ ook in Schoorl’

Algemeen
Lees hier alle updates
Lees hier alle updates (Foto: Pexels.com)

GEMEENTEN - Pas op 13 oktober vergadert de gemeenteraad weer en dan in de nieuwe setting in de Beeck in Bergen. Maar het College van B&W komt uiteraard wel steeds bijeen. Nou ja, het is sinds een paar maanden alleen nog de burgemeester, de constante factor in een College, met twee demissionaire wethouders Arend Jan van den Beld en Erik Bekkering. Zij blijven functioneren tot er een nieuw college is. Dinsdag was wethouder Bekkering in de Tweede Kamer voor de overhandiging van de petitie over motorenoverlast. Dus Van den Beld ging even over alle portefeuilles.

door Ed Bausch

Noodopvang asielzoekers

Eerst gaf burgemeester Lars Voskuil een toelichting op de start, vrijdag, van de noodopvang voor asielzoekers op de voormalige voetbalvelden van BSV in Bergen. Vrijdag komen de eerste tijdelijke bewoners. Het is de Veiligheidsregio die alles organiseert en de medewerkers daarvan doen dat volgens de burgemeester net zo zorgvuldig als in Heiloo en Alkmaar, waar eerder noodopvang plaatsvond. Hij is ook blij met het aanbod van Bergenaren om te helpen het verblijf te veraangenamen.

BIZ nu ook in Schoorl

In navolging van Egmond aan Zee komt er nu ook voor de duindorpen (Schoorl, Groet, Camperduin) een BIZ, een Bedrijven Investerings Zone. Daarmee kan er voor het op peil houden van een winkelstraat worden samengewerkt tussen de ondernemers en met bijvoorbeeld de gemeente. De ondernemersvereniging moet nog wel het plan ook aannemen. B&W hebben zich er al achter gezet. “De gemeente int de inschrijfgelden, 350,- tot 500,- per ondernemer en stort die door naar de ondernemersvereniging. Vrijblijvendheid raakt wat op de achtergrond door deze constructie, waarmee elders ook al heel goede ervaringen zijn opgedaan”, zegt wethouder Van den Beld. Hij is blij met de nieuwe vereniging in Schoorl, die zich steeds goed weet te presenteren, ook voor de zomer net het nieuwe magazine. “Samenwerking, samen investeren in een afgebakend gebied: dat werkt in wat we noemen De Nieuwe Winkelstraat.”