Aanmelden kan, indien nodig, via de website of bij de balie
Aanmelden kan, indien nodig, via de website of bij de balie (Foto: aangeleverd)

Week van de Ontmoeting in de bibliotheek in Bergen

Algemeen

BERGEN - In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. Daarom heeft de bibliotheek deze week omgedoopt in de Week van de Ontmoeting. Samen met Stichting Welzijn Bergen zijn er in deze week van 29 september tot en met 6 oktober activiteiten georganiseerd in de bibliotheek in Bergen (Dreef 1) om ontmoeting en verbinding te stimuleren. Kijk voor het hele programma op bknw.nl/agenda of haal de flyer op in de bibliotheek in Bergen. Alle activiteiten zijn gratis. Aanmelden kan, indien nodig, via de website of bij de balie en is handig als je zeker wilt zijn van deelname. Hieronder een overzicht van de activiteiten.

Samenlezen is een leuke en leerzame activiteit die de fantasie prikkelt en mensen op een bijzondere manier bij elkaar brengt. Tijdens de bijeenkomsten worden zorgvuldig geselecteerde teksten uit de wereldliteratuur gezamenlijk hardop gelezen. Deelnemers vertellen wat de tekst met hen doet of bij hen oproept. De bijeenkomst vindt plaats met een getrainde begeleider van de Culturele Apotheek. Op donderdag 29 september van 10.30 tot 11.30 uur en daarna elke 14 dagen. Graag van tevoren aanmelden.

Schrijven naar verbondenheid

Wellicht heb je nog nooit een link gelegd tussen schrijven en verbondenheid. In deze korte workshop van Annemarie Pronk ervaar je hoe die tot stand komt. Het gaat er niet om zo mooi of helder mogelijk op papier te zetten wat je vooraf bedenkt. Je leert schrijftechnieken die tot doel hebben je dichter bij jezelf én bij anderen te brengen. Op donderdag 29 september van 11.00 tot 12.30 uur. Graag van tevoren aanmelden.

Yvon Bos-Eijssen leest voor uit eigen werk

Yvon Bos-Eijssen uit Bergen is heel veelzijdig, ze schrijft en geeft schilderworkshops en ze is gids in Bergen. Als redacteur van de Historische Vereniging Bergen is zij op zoek naar oude verhalen. Deze ochtend leest zij voor uit haar eigen boeken, ‘Roodeweg’, en de historische roman ‘Kouwe kak & Paardenvijgen’. Op maandag 3 oktober van 11.00 tot 12.00 uur.

Dichtersbiografie met dorpsdichter Arij van der Vliet

Arij van der Vliet verzorgt een miniworkshop “dichtersbiografie”. Centraal staat de dichter Gerrit Achterberg. Neem één gedicht van deze dichter mee en vertel. Op dinsdag 4 oktober van 11.00 tot 12.00 uur.

BoekStartcoach Caroline Edelbroek leest voor uit ‘Vos gaat een stukje rijden’
Leuke voorleesactiviteit voor peuters samen met (groot)ouders. Woensdag 5 oktober van 11.00 tot 12.00 uur.

Ontmoet verhalenschrijfster Iara Brusse

Iara Brusse is mede schrijfster van de verhalenbundel van Welzijn Bergen. Aan de hand van haar eigen CD ‘Verhalen vol verlangen voor de sterken en de bange’ gaat zij met je in gesprek. Elke deelnemer krijgt een gratis CD van haar. Donderdag 6 oktober van 11.00 tot 12.00 uur.

Afbeelding
Fjoertoerbeesten in Egmond Algemeen 1 dec, 10:44
Afbeelding
Op safari van Groet naar Egmond-Binnen Algemeen 1 dec, 10:30
Afbeelding
Surprises voor kinderen uit de crisisnoodopvang Algemeen 1 dec, 10:27
Afbeelding
Crisisnoodopvang verhuist naar Enkhuizen Uit het college 1 dec, 10:17
Afbeelding
Frits David Zeiler markeert 250-jarig bestaan van korenmolen Kijkduin Algemeen 1 dec, 10:15
Afbeelding
Wijzigingen bezoekersregeling parkeren in gemeente Bergen Algemeen 30 nov, 11:25
Afbeelding
Kwartet Boi Akih met de Messiah in het Vredeskerkje Algemeen 30 nov, 11:17
Afbeelding
Warmte bij Postaanzee Algemeen 30 nov, 10:58
Afbeelding
Koorleden en kinderen gezocht voor kerstspel Algemeen 29 nov, 12:02
Afbeelding
Spreekuur buurtsportcoaches De Beeck Algemeen 29 nov, 11:55
Afbeelding
Gemeente tekent maatschappelijk manifest in Den Haag Algemeen 29 nov, 11:52
Afbeelding
15.500 wandelaars genieten van lichtspektakel Fjoertoer Egmond Algemeen 29 nov, 11:37
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.