Friso ten Holt, Zee en Luchten
Friso ten Holt, Zee en Luchten (Foto: aangeleverd)

Expositie en presentatie Friso ten Holt

Algemeen

BERGEN - Een nieuw boek en een tentoonstelling met etsen en gravures van Friso ten Holt (1921-1997). Hij maakte deze etsen zowel in opdracht van dichter Adriaan Roland Holst, bedoeld als illustraties bij de dichtbundel Een Winter aan Zee, als in opdracht van het Rijk, voor het vastleggen van de bouw van de Deltawerken. Ze werden nooit in Roland Holsts bundel geplaatst.

Tot en met 1 oktober te bezichtigen

De prachtige onbekende etsen en gravures zijn tot en met 1 oktober te bezichtigen in de Eerste Bergensche Boekhandel. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling is het cahier Een ODE aan zee, licht en lucht uitgegeven door de stichting Friso ten Holt. Jeroen Krabbé, oud-leerling van Ten Holt, zal op zaterdag 24 september om 16.00 uur in de boekhandel de tentoonstelling officieel openen. Ook zal tijdens deze opening het cahier worden gepresenteerd.

Pieter Boskma

Op dinsdag 27 september verschijnt de nieuwe bundel van de in Bergen wonende dichter Pieter Boskma, Het gelijk van honderd tegelijk zingende bossen. Om 17 uur zal deze in aanwezigheid van de dichter en uitgeverij De Bezige Bij feestelijk ten doop worden gehouden. Uit de bundel rijst een even grimmig als geestig beeld op van onze zelfgenoegzame tijd, waarin het eigen gelijk en het luidkeels uitventen daarvan tot het hoogste goed zijn verheven. Vol droge, soms vileine humor en met veel zelfspot beziet Pieter Boskma de wereld om hem heen, waar het absurde niet langer absurd is maar de alledaagse realiteit.

Architectuur in Bergen

Op vrijdag 23 september verschijnt Bergen Architectuur, De Amsterdamse School voorbij, een groot formaat boek met fantastisch beeld van de bijzondere architectuur van Bergen. Zaterdag 1 oktober vanaf 16 uur, zijn auteurs Jetty en Maarten Min in de Eerste Bergensche Boekhandel om belangstellenden te ontmoeten en het boek te signeren. De uitgave geeft een breed overzicht van de veelzijdigheid van de architectuur van Bergen. Het laat de metamorfose zien van slaperig boerendorp tot enclave van kunstenaars en openluchtmuseum van bouwstijlen. De uitgave is rijkelijk voorzien van prachtige foto’s van John Lewis Marshall.

Afbeelding
Kunst bij Galerie De Kapberg Algemeen 30 sep, 07:39
Afbeelding
Eerste herfstwandeling 2 oktober in de Wimmenummerduinen Algemeen 29 sep, 16:37
Afbeelding
Film van de week Filmtheater Cinebergen Algemeen 29 sep, 15:34
Afbeelding
De juiste snaar geraakt Algemeen 29 sep, 13:55
Afbeelding
Expositie in alle zalen van Kranenburgh Algemeen 29 sep, 12:42
Afbeelding
Scooterrijder gewond in Egmond aan den Hoef 112-nieuws 29 sep, 12:34
Afbeelding
Wie kreeg er de afgelopen 77 jaar een gemeentelijke onderscheiding? Algemeen 29 sep, 11:32
Afbeelding
De Kinderboekenweek Column Kees de Bakker 29 sep, 10:35
Afbeelding
‘Het komt mij voor dat hij de tijd de deur heeft gewezen’ Algemeen 29 sep, 10:31
Afbeelding
Ook GSV Be Quick doet mee aan De Grote Clubactie Algemeen 29 sep, 10:13
Afbeelding
Bergen Dichter Bij Rubriek 29 sep, 08:00
Afbeelding
Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is Algemeen 28 sep, 21:08
Afbeelding
Voorstelling Oorlog aan Zee maakt diepe indruk Algemeen 28 sep, 21:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.