Leerlingen Van Reenenschool bezoeken Ecodorp

Algemeen
Malwina Kowalsa toont bouwtechniek met stro en leem: aloud èn hypermodern tegelijkertijd!
Malwina Kowalsa toont bouwtechniek met stro en leem: aloud èn hypermodern tegelijkertijd! (Foto: aangeleverd)

BERGEN - “Heel natuurlijk, want ze recyclen spullen en je kan er alsnog alles van maken”, aldus Mia (9). Afgelopen vrijdag 16 september was groep 5/6 van de Van Reenenschool te gast bij het Ecodorp, even buiten Bergen. Ruimtelijk ontwerpers Jacco van Olst en Malwina Kowalska namen de kinderen mee op ontdekkingstocht door de wereld van duurzaam ontwerpen en bouwen.

De Van Reenenschool werkt sinds 2017 met de Da Vincimethode. Hierbij worden verschillende vakgebieden in samenhang aangeboden. Hoe woonde de mens in de oertijd, en hoe gaan we in de toekomst wonen, goed voor mens, dier en planeet? Leraar Ronald Schaap is ‘Teacher for Climate’ en greep deze vragen aan, om bij het Ecodorp aan te kloppen voor een aanzet naar een duurzame leefstijl, met de natuur als inspiratiebron.

Reacties

Op de wijdse locatie was ruim baan voor de magie en fantasie van de kinderen, zoals Sened (8): “De leukste dag! Met mijn fantasie ga ik later boomhuizen maken voor anderen!” Fien(9): ”Alles wordt gerecycled van natuurproducten.” Nino (8) was kristalhelder over zijn slakkenhuis: “Het heet slakhuis en je kan ermee op vakantie.”

Afbeelding
Afbeelding