Expositie Commer-in Groet

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

GROET - Met ingang van woensdag 2 november exposeert John Ory in Commer-in, Kerkbrink 6, bij het witte kerkje te Groet. Het exposeren in Commer-in een activiteit van de dorpsvereniging Groet.

John is geboren en getogen in Groet (1965) en heeft na de middelbare school (Bergen) zijn opleiding genoten op de Gerrit Rietveld Academie. Het schilderen is voor hem zijn vak en ook zijn passie geworden. Recentelijk heeft hij deelgenomen aan de inmiddels afgesloten Kunst10Daagse van Bergen, waar hij een aantal werken heeft getoond in Liberté (voormalige Viersprong) te Schoorl. Aanvullend heeft hij samen met tien andere kunstenaars tijdens de Kunst10Daagse ook een presentatie bij het “Wapen van Bergen” verzorgd. Wegens succes is deze expositie geprolongeerd tot het einde van het jaar.

Zijn werk bestaat uit samengestelde schilderijen in een mix van abstracte en figuratieve beeldelementen. Elementen afkomstig uit het dagelijkse leven waarbij de mens een grote rol speelt. Uitgaande van een idee volgt er altijd een lang, intuïtief proces van schaven en schuren op zoek naar het juiste evenwicht in compositie, kleur en inhoud. Het collageachtige en contrastrijke resultaat balanceert altijd op het snijvlak van abstract en figuratief. De officiële opening van zijn expositie is gepland op woensdag 9 november om 14.00 uur. De expositie kan elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur worden bezocht en duurt tot 11 januari 2023.