Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

ST Adelbert laat tegenstander blauwwit kleuren

Algemeen

EGMOND-BINNEN - Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Blauw Wit West knollendam op het programma, tegen een vereniging die Adelbert nog nooit was tegengekomen in het verleden. Vanwege het grote oranje - dat speelde tegen de Verenigde Staten - was de aanvang vervroegd naar 13.00 waarbij de temperaturen net boven het vriespunt bleven. De Egmonders wonnen uiteindelijk met 1-3, hier volgt een wedstrijdverslag.

Door: Marco Tervoort

‘’De mannen in het geelrood startten de wedstrijd redelijk met kleine kansjes aan beide kanten. Adelbert leek met een 0-0 de rust in te gaan, maar helaas, doordat een groot deel van het middenveld niet tijdig terugschakelde kon een middenvelder van Blauwwit de bal hoog door de lucht rechts het strafschop gebied in spelen. Echter viel de bal ongelukkig op de rug van Boet Aelbers waardoor de spits Seitner de bal keurig langs Joey Levering in de linker bovenhoek kon plaatsen. De 0-1 in de 44ste minuut viel uit het niets, waardoor de geel-rode-brigade knorrig de kleedkamer opzocht. Na rust herpakte Adelbert zich goed. De wedstrijd werd steeds meer op de helft van de tegenstander gespeeld en werden er overtredingen gemaakt die niet werden bestraft met een gele kaart zelfs geen overtreding. Helaas hebben de mensen die de wedstrijd leiden te veel last van het Nijhuis-syndroom. Niet fluiten voor overtredingen waar vaak blessures door ontstaan maar wel geel geven als dit op weerstand stuit na de zoveelste onbestrafte overtreding. Met als gevolg nog hardere overtredingen waar rood op zijn plaats was, maar daar dan geel voor werd gegeven. Na gevaarlijke aanvallen van Adelbert was het uiteindelijk raak in de 75ste minuut, Tay Tervoort passeerde een aantal tegenstanders en stak met een paas de goed ingevallen Barry Tervoort weg. Hier ontstond een 1-op-1-kans uit waarop de keeper de inbreng weg kon stompen voor de voeten van een alerte Tay die hem vervolgens het laatste zetje gaf: 1-1. De geel-rode-brigade begon er al meer in te geloven, Joey, Ian, William,Tico en Boet hielden het achterin hermetisch op slot. Waardoor Adelbert met de snelle voorhoede Blauwwit al meer wist terug te drukken tot op eigen helft. Pas in de 86ste minuut was het wederom raak, tijdens het goed druk zetten op de tegenstander speelde een verdediger van Blauwwit te slap terug waardoor de keeper in de problemen kwam. Tijdens de poging wegwerken schoot hij de bal tegen het been van Barry Tervoort en de bal belandde in het netje, een verdiende 1-2 voorsprong. Met als slot een snelle counter door een paas van Simon Duindam werd Tay Tervoort in stelling gebracht die vervolgens van achteren onderuit werd geschoffeld. Het gevolg was een penalty maar wederom geen rood. De penalty werd keurig verzilverd door Tay die zijn tiende van het seizoen mocht aantekenen. Eindstand: 1-3.’’

Met een 1-3 overwinning op zak kan de geel rode brigade zich opmaken voor de kraker tegen Foresters a.s. zaterdag aanvang 14.30 op de Kwekerij.

Afbeelding
Ecodorp: een prachtige proeftuin voor de hele gemeente Algemeen 26 jan, 11:02
Afbeelding
Rubriek: Uit het College Column 26 jan, 10:53
Afbeelding
Viering eeuwfeest Ten Holt uitbundig gevierd Algemeen 26 jan, 10:51
Afbeelding
Slotkwartier Egmond: 'Zal een Raads Informatie Avond uitkomst bieden?' Algemeen 26 jan, 10:41
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Waar blijft de tijd in dit nieuwe jaar? Gedicht Henriëtte Henskens 26 jan, 10:03
Afbeelding
Vandaag 7 jaar geleden in Egmond aan Zee Algemeen 25 jan, 16:23
Afbeelding
Spannende strijd om Nederlandse titels bij NK 10 km Groet uit Schoorl Run Sport 25 jan, 16:21
Afbeelding
Boswachters zoeken leukste hond van Schoorl Algemeen 25 jan, 15:48
Afbeelding
Tijdelijk onderdak voor BSG-scholieren in mytylschool Algemeen 25 jan, 15:39
Afbeelding
Samen koken in Egmond aan den Hoef Algemeen 25 jan, 15:38
Afbeelding
Bijzondere tentoonstelling in de Hanswijk Cultuur 25 jan, 15:30
Afbeelding
'Misterieus reuzenoog' Algemeen 25 jan, 15:22
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.