Nipte nederlaag Adelbert in ‘derby’ tegen Foresters

''Met een speciale dank namens iedereen aan het sfeerteam''
''Met een speciale dank namens iedereen aan het sfeerteam'' (Foto: aangeleverd)

EGMOND-BINNEN - Afgelopen zaterdag was het dan zover: de streekderby tussen St Adelbert en Foresters stond op de kalender in Egmond-Binnen. Dit kon ook wel eens de laatste zijn op sportpark De Kwekerij vanwege de mogelijk fusie van de Egmondse verenigingen. Een spectaculaire pot voetbal eindigde in een nipte nederlaag voor de Egmonders: 2-3.

Wedstrijdverslag door: Marco Tervoort

‘’Vooraf pakte het sfeerteam van de geel-rode-brigade flink uit, de topper uit de zaterdag vierde klasse werd met schitterende doeken van 24 meter lang en een hoop kabaal van vuurwerk en muziek het startsein gegeven. De mannen in het geel rood startten de wedstrijd geconcentreerd waarbij kleine kansjes ontstonden. Adelbert, maar ook Foresters, controleerde de wedstrijd tot circa de 30ste minuut. Een goed opgezette aanval over rechts belandde voor de voeten van een Foresters-speler die de bal knap inschoot maar daarbij buitenspel stond. De goal werd terecht afgekeurd. Beide elftallen konden de kleedkamers opzoeken met een 0-0 ruststand.’’

Tweede helft

‘’De tweede helft beloofde meer spektakel, want beide elftallen durfde meer vooruit te voetballen waardoor er meer ruimtes achter de linies ontstond. Vooral aan de kant van Adelbert werd er soms slordig uitverdedigd, in de 61ste minuut was het daardoor raak voor Foresters. Wederom slordig uitverdedigen van doelman Joey Levering bracht de bal voor de voeten van een alerte Ozair Dahi, de uitblinker van Foresters bedacht zich geen seconde en plaatste de bal van ongeveer veertig meter keurig met een boogbal over de keeper die nog steeds veel te ver voor zijn doel stond 0-1. Meestal staan er dan een aantal spelers op die het voortouw nemen. Dit was nu ook het geval, vier minuten later schermde op het middenveld Nick Kramer de bal goed af en draaide zich weg richting doel. Het overzicht bleef bij Nick en zag over links de aanstormende Tay Tervoort aankomen: Nick stak een perfecte paas naar de rechterkant waarna Tay de bal keurig in de rechterhoek langs keeper de Vries wist te plaatsen. De 1-1 mocht echter niet lang op het score bord staan, over de rechterkant van Foresters werd een snelle aanval opgezet. Drie spelers van de geel-rode-brigade vonden het nodig om de rechter spits van Foresters te stoppen, waardoor ze elkaar in de weg liepen en er heel veel ruimte ontstond in het centrum. Wederom wist Ozair Dahi hier wel raad mee zonder geen enkele dekking. De tien van Foresters plaatse in de 68ste minuut de bal met een mooie knal, hoog in de touwen: 1-2. De geel-rode-brigade stroopte de mouwen nogmaals op en ging nog hoger voetballen: steeds meer ruimte was het gevolg achter de linie. De zeer goed leidende scheidsrechter van Dord beoordeelde echter een buitenspelmoment niet genoeg op waarde, gevolg dat de bal voor de voeten van Kep Munsterman viel. Kep wist hier wel raad mee en ronde keurig af 1-3 in de 78ste minuut.’’

Veerkracht

‘’De strijd leek gestreden, maar niets bleek minder waar. Adelbert stroopte de mouwen wederom op, aanval golf na aanval golf drukte Foresters meer naar achteren. Vooral door de twee lange aanvallers Nick Kramer en Ezra Romijn, het doorschuiven van Tico Tervoort naar het middenveld en de niet te verdedigen acties van de zeer sterk spelende Tay Tervoort bracht Foresters aan het wankelen. Na kansen van Melvin Duine, Ezra Romijn en Barry Tervoort was het in de 90ste minuut eindelijk raak. De aanval begon op het middenveld: Tay Tervoort wist drie man te passeren en plaatste bal met een knappe boogbal op de centraal staande Barry Tervoort. Vervolgens met een korte pas viel de bal voor Ezra Romijn die daar wel raad mee wist, knap legde de spits met een krul de bal in de rechter winkelhaak van het doel: 2-3. De paar minuten resterend waren te kort om de nederlaag te voorkomen, al zag de goed leidende arbiter in deze laatste minuten wel een zuivere handsbal over het hoofd. Een uit het doelgebied komende bal werd met een mooie omhaal richting het doel gewerkt door Tico Tervoort, maar het mocht helaas niet baten.’’