Boswachters zoeken leukste hond van Schoorl

Algemeen
Soof de Chinese naakthond met haar won vorig jaar de verkiezing
Soof de Chinese naakthond met haar won vorig jaar de verkiezing (Foto: Dennis Gouda Fotografie)

SCHOORL - De Schoorlse Duinen zijn een prachtige plek om je hond uit te laten. Honden mogen de ene helft van het jaar in bepaalde delen van het natuurgebied loslopen, maar vanaf 1 maart moeten ze aan de lijn, omdat dan het broedseizoen begint. Om hondenbezitters hier op een opvallende manier aan te herinneren, start Staatsbosbeheer weer de zoektocht naar de leukste hond van Schoorl. Wie wordt het boegbeeld van 2023 en de opvolger van de vorige winnaars Soof en Lieve?

Elk voorjaar vragen de boswachters aandacht voor het aanlijnen van de honden. Afgelopen twee jaar hebben de boswachters de leukste hond gezocht én gevonden. De boswachters zien zoveel leuke honden lopen in het gebied, dat ze graag een lokale hond als boegbeeld voor de campagne nemen. Hiervoor zoeken zij de leukste, schattigste, mooiste hond van Schoorl.


Soof de Chinese naakthond met haar won vorig jaar de verkiezing - Dennis Gouda Fotografie

Verkiezing Leukste hond van Schoorl

Vanaf woensdag 25 januari kan iedereen de leukste foto van zijn of haar hond insturen. Een team van boswachters zal een shortlist van de leukste honden uitkiezen. Hierbij wordt gelet op uitstraling, locatie (in de natuur) en natuurlijk of de hond aan de lijn zit. Het publiek mag uit de shortlist hun favoriet kiezen. De winnende hond krijgt een professionele fotoshoot en komt op alle banners en borden in het gebied.

Start van het broedseizoen: honden aan de lijn

Van 1 maart tot 1 september moeten alle honden in de Schoorlse Duinen aan de lijn voor het broedseizoen. Loslopende honden kunnen de dieren in het bos erg verstoren. In de duinen broeden vogels als de houtsnip en nachtzwaluw op de grond. Honden die dicht langs hun broedplek lopen kunnen de aanstaande ouders verjagen. Alleen de geur die de honden achterlaten kan al genoeg zijn. Ook voor vossen, marters en konijnen is de rust in deze periode extra belangrijk.

Doe mee

Wil jij jouw hond zien stralen op de grote banners in de Schoorlse Duinen? Stuur dan je foto van je hond aan de lijn via de boswachtersblog, www.boswachtersblog.nl/schoorlseduinen of deel deze op Instagram #deleukstehondvanSchoorl. De boswachters willen natuurlijk ook weten waarom jouw hond de leukste hond van Schoorl is! Meedoen kan t/m zondag 5 februari.