Ook in Schoorl een inclusief stembureau

Algemeen
Franke is woensdag 15 maart tijdens de verkiezingen als vrijwilliger actief als prokkelmaatje op het stembureau in Schoorl
Franke is woensdag 15 maart tijdens de verkiezingen als vrijwilliger actief als prokkelmaatje op het stembureau in Schoorl (Foto: aangeleverd)

SCHOORL - Iedereen meedoen! Daarvoor neemt Stichting Prokkel het initiatief dat er bij elke verkiezing stembureaus zijn waar ook mensen met een (licht) verstandelijke beperking dit vrijwilligerswerk doen. Op woensdag 15 maart zijn Franke (bewoner Raphaëlstichting in Schoorl) en Yvonne (gemeente Bergen) prokkelmaatjes bij het stembureau in het Schoorlse Hotel Merlet.

Franke is prokkelmaatje: “Leuk om dit te doen voor de maatschappij”

Franke woont bij de Raphaëlstichting. Dit is een antroposofische zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. In het dagelijks leven is Franke hier lierbouwer bij instrumentenbouw Choroi op locatie Scorlewald. Samen met Yvonne zit hij deze keer bij de stembus. Hij houdt de stemmen bij van de Provinciale Staten. Yvonne houdt de stemmen bij van de Waterschappen. Deze prokkelmaatjes hebben ieder dus een eigen taak. De stembussen zijn al goed gevuld ’s middags. Het liefst blijft Franke nog de hele avond, om ook bij de tellingen te zijn om 21.00 uur.

Voor de maatschappij

Dat hij ervan geniet om vandaag als vrijwilliger aan het werk te zijn, is goed te zien. Franke: “Het is de eerste keer dat ik dit werk bij het stembureau doe. Ik vind het vooral heel leuk om dit te mogen doen voor de maatschappij. En het is hier gezellig tussen de mensen. En natuurlijk ga ik zelf ook mijn stem inleveren vandaag. Dat doe ik al vanaf dat ik dit mag!”

Afbeelding