Nieuw ‘seizoen’ Doortrappen in gemeente Bergen

Algemeen
Bewegen is gezond
Bewegen is gezond (Foto: aangeleverd)

BERGEN/EGMOND/SCHOORL - Met de grote E-bike testdag bij De Meent in Alkmaar, wordt zaterdag 1 april het startschot gegeven van het nieuwe fietsseizoen. De buurtsportcoaches pakken meteen door met een nieuwe serie gratis activiteiten van Doortrappen. In april kun je fietstrainingen volgen en in april én juni zijn nieuwe edities van Happen & Trappen. Aanmelden kan via sportenbewegeninbergen.nl.

Wil je (weer) veilig op de fiets óf je fietsvaardigheden nog even extra trainen? Dan leer je vol zelfvertrouwen op de fiets stappen tijdens de Fietstrainingen van Bert Houtenbos. Hij geeft deze training op dinsdag 4 april in Egmond en op donderdag 6 april in Schoorl, beiden van 10.30 tot 12.00 uur. Bij deze trainingen ontmoet je ook andere fietsers. In een groep fietsen is veel gezelliger dan in je eentje!

Happen & Trappen

Als je dan weer helemaal je draai hebt gevonden op de fiets, kun je deelnemen aan Happen & Trappen. Tijdens deze activiteit rijd je een vaste route, waarbij je onderweg steeds een pauze hebt bij een (horeca)gelegenheid voor een hapje en/of een drankje. Leuk om te doen met je nieuwe fietsgroepje, maar ook met je partner, vriend(in) of buur! Op dinsdag 18 april is Happen & Trappen in Duindorp Schoorl en Bergen en op donderdag 8 juni in Egmond.

Aanmelden en meer informatie

Doortrappen is een samenwerking van de Gemeente Bergen, Stichting Welzijn Bergen, Provincie Noord-Holland en de buurtsportcoaches van Holland Sport. Alle activiteiten zijn gratis en worden begeleid door een professionele fietstrainer. Voor meer informatie én om je aan te melden ga je naar www.sportenbewegeninbergen.nl

Of neem contact op met de buurtsportcoaches Elles Kraakman (Bergen/Schoorl) en Eefke de Vos (Egmonden), via e.kraakman@hollandsportbv.nl of 06-29319401 / e.devos@hollandsportbv.nl of 06-14418529.

Afbeelding