Bosschool was drie weken kunstschool

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Ed Bausch)

BERGEN - Een natuurtalent. Nina Hibma uit groep 7 stond al op het schoolplein klaar als een volleerd actrice annex rondleider. Met een eigenwijs brilletje en een knotje met stokjes in het haar wees ze resoluut en met perfecte gebaartjes de weg door de drukte op de gangen en in de lokalen in de Bosschool aan de Bergense Rondelaan. 

Door: Ed Bausch

De school puilde vorige week vrijdag uit van creativiteit als resultaat van de Kunstmaand. Er was een film van de dansles in een stijlvolle museumzaal van Kranenburgh. Er waren voorbeelden van vlogs, op beeld uitgesproken belevenissen uit je dagelijks leven. De kleuters hadden zich uitgeleefd in schilderijen geïnspireerd op het Vermeer’s melkmeisje, Van Goghs zonnebloemen en Mondriaan’s vormentaal. In een klas waren zelfs werken als ware Kandinsky’s tentoongesteld. Niet de minste voorbeelden dus. Maar ook de oernederlandse katten Pim en Pom ontbraken niet, net als fantasiedieren en allerlei soorten bomen. 

Cultuurcoördinator

Cultuurcoördinator Paulien van der Klei kon met al haar collega’s tevreden terugkijken op een maand, die volgend jaar weer vier weken zal duren. “De drie weken die we nu hadden waren toch wel kort. Als je net op stoom bent moet je al weer toewerken naar afronden, alles snel afbakken en dergelijke.” De school is overigens bezig om het schoolplein, toch al fraai gelegen in het bos, te vergroenen. Daarover later meer.

Afbeelding
Afbeelding