De duinen bij Bergen aan Zee
De duinen bij Bergen aan Zee (Foto: Hans Stapel)

Wandeling in Bergen aan Zee

zondag 1 oktober 2023 14:00

BERGEN AAN ZEE - Waardoor zijn er kalkarme en kalkrijke duinen? Ontdek het antwoord op deze vragen zondagmiddag 1 oktober tijdens de heerlijke duinwandeling startend vanaf het IVN-gebouw Parnassia in Bergen aan Zee.

De route gaat langs enkele karakteristieke gebouwen in Bergen aan Zee en door de duinen zuidelijk van het dorp. We vertellen iets over de historie van Bergen aan Zee, het beheer van de duinen en de unieke natuur in het grensgebied kalkarm-kalkrijke duinen. Aanvang 14.00 uur. Deze wandeling duurt ongeveer twee uur, is bedoeld voor volwassenen en is niet geschikt voor mindervalide wandelaars. De kosten zijn drie euro per persoon. Een duinkaart is verplicht. Te verkrijgen bij de automaat in Bergen aan Zee of via http://www.pwn.nl/duinkaart. ‘’Wij verwachten maximaal maximaal volwassen. Stevig schoeisel en weersbestendige kleding wordt aanbevolen.’’

Informatie en aanmelden: Hans Stapel, telefoon 072 850 6484 hans.stapel@quicknet.nl 

Aanmelden tot uiterlijk één uur van te voren.

Zie ook www.ivn.nl/nkl en facebook@ivnnoordkennemerland.