Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Lezing: De ondergang van de Abdij van Egmond

vrijdag 22 september 2023 20:00

EGMOND AAN DEN HOEF - Zin in een bijzonder stukje historie? De lezing ‘De ondergang van de Abdij van Egmond’ vindt plaats in Huys Egmont op vrijdag 22 september en start om 20.00 uur. Toegang bedraagt vijf euro en reserveren wordt aangeraden en kan online via www.huysegmont.nl/agenda of aan de balie van Huys Egmont.

450 jaar geleden vond het beleg van Alkmaar plaats. Deze strijd had ook een enorme invloed op de drie Egmonden. Zo werden in 1573 niet alleen het Slot op den Hoef en de Slotkapel in brand gestoken, ook de majestueuze Abdij van Egmond werd verwoest. Amateurhistoricus Paul Buitenhuis schreef een boek over de ondergang van de abdij en komt op vrijdag 22 september vertellen over de achtergrond van deze verwoesting. Wie besloot daartoe en waarom? Was het brandstichting of toch niet? Was de Abdij nou beschermd verklaard of toch niet?

Meer weten: huysegmont.nl