Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

‘Aan tafel met... De Bemiddelingskamer’ in Egmond aan Zee

donderdag 11 april 2024 13:30 tot 15:00

EGMOND AAN ZEE - Een bijzondere bijeenkomst wordt donderdag 11 april georganiseerd bij PostaanZee in Egmond aan Zee, van 13.30 tot 15.00 uur. Het evenement, getiteld ‘Aan tafel met... De Bemiddelingskamer’, biedt een unieke kans om meer te weten te komen over de activiteiten van De Bemiddelingskamer en hoe zij conflicten tussen buren oplossen.

De Bemiddelingskamer is een stichting die gespecialiseerd is in Buurtbemiddeling. Conflicten tussen buren kunnen ontstaan door diverse oorzaken, zoals verschillen in leeftijd, cultuur, gezinssamenstelling, huisdieren, geluidsoverlast of meningsverschillen over tuin/erfafscheiding. De Bemiddelingskamer biedt een platform waar bewoners terechtkunnen voor gratis en vrijblijvende buurtbemiddeling. Tijdens de bijeenkomst zal informatie worden verstrekt over Buurtbemiddeling, hoe het proces verloopt en wat de voordelen zijn. Bovendien krijgen deelnemers de kans om meer te weten te komen over het vrijwilligerswerk als bemiddelaar bij De Bemiddelingskamer.

Gratis toegang

De Bemiddelingskamer beschikt over een netwerk van ervaren, goed opgeleide vrijwillige bemiddelaars die neutraal zijn en vertrouwelijk omgaan met alle informatie. Door begrip te creëren voor elkaars standpunten en samen op zoek te gaan naar oplossingen, helpen zij buren om weer prettig te kunnen wonen. De bijeenkomst ‘Aan tafel met... De Bemiddelingskamer’ vindt plaats op donderdag 11 april, van 13.30 tot 15.00 uur, bij PostaanZee, Voorstraat 82A, Egmond aan Zee. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen en zich te laten informeren.

Voor meer informatie over De Bemiddelingskamer en Buurtbemiddeling, bezoek www.debemiddelingskamer.nl.

Aan tafel met... is een initiatief waarbij mensen uit de gemeenschap de kans krijgen om hun verhalen, kennis of ervaringen te delen met anderen. Als je zelf eens een Aan tafel met... wilt verzorgen, kun je je aanmelden bij de medewerker van de bibliotheek.