korren in de branding
korren in de branding (Foto: Johan Eilering)

Spannende zoektocht naar zwangere garnalen

zondag 21 april 2024 10:00

BERGEN AAN ZEE - Zondag 21 april nodigt IVN Noord-Kennemerland natuurliefhebbers uit voor een unieke ervaring: korren in Bergen aan Zee. Deelnemers worden begeleid door ervaren IVN-gidsen die een groot net in zee plaatsen en het samen met de deelnemers door de branding trekken. Na het binnenhalen van het net is het tijd om de vangst te bewonderen.

IVN organiseert spannende korrexcursie in Bergen aan Zee

Tijdens deze tijd van het jaar dragen veel garnalen eitjes en zijn er volop platte vissen en krabbetjes te vinden. IVN-gidsen geven enthousiast uitleg over de vangst en er is volop gelegenheid om de zeebewoners van dichtbij te bekijken. Elke vangst is anders en roept nieuwe verhalen op, van zeepokken tot zee-anemonen.

De excursie start om 10 uur vanuit het IVN-gebouw “Parnassia” en duurt ongeveer 1,5-2 uur. Deelname kost € 3,00 per volwassene (kinderen zijn gratis). Na afloop is er gelegenheid tot het drinken van limonade, koffie of thee tegen een kleine vergoeding en om interessante zaken in Parnassia te bekijken.

Parnassia is te bereiken vanaf Bergen, de eerste rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor, eerste weg links en de bordjes “IVN Parnassia” volgen. Vanwege het hoge water op de wandelpaden in het parkje is er een alternatief pad aangelegd rechts van de slagboom.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.ivn.nl/nkl of op Facebook @ivnnoordkennemerland. Wees erbij en geniet van een ochtend vol natuurplezier!