Bergen, 5 september 2019
Programma Doortrappen is er om ouderen zo lang mogelijk veilig op de fiets te houden.
Bergen, 5 september 2019 Programma Doortrappen is er om ouderen zo lang mogelijk veilig op de fiets te houden. (Foto: aangeleverd)

Culinaire fietstocht ‘Happen & Trappen’ start vanuit Egmond aan Zee

dinsdag 30 april 2024 12:45

BERGEN - De Buurtsportcoaches van Holland Sport organiseren dinsdagmiddag 30 april weer een fietstocht ‘Happen & Trappen’. In samenwerking met Stichting Welzijn Bergen en professioneel fietstrainer Bert Houtenbos. Inwoners van de gemeente Bergen kunnen deelnemen aan deze prachtige fietstocht van ongeveer van 40 kilometer.

Deze prachtige route van 40 km start bij Sporthal de Watertoren in Egmond aan Zee en biedt deelnemers de kans om te genieten van de fietstocht en van iets lekkers bij diverse stops langs de route. Er wordt bijvoorbeeld gefietst door de prachtige Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Deelnemen aan deze activiteit is gratis en aanmelden gaat via de website www.sportenbewegeninbergen.nl.

Tijdens “Happen en Trappen” volgen de deelnemers een vaste route waarbij onderweg regelmatig pauzes worden ingelast, bij diverse (maatschappelijke) locaties, voor een hapje en/of een drankje. Het is een leuke activiteit om samen met een andere enthousiaste inwoner te ondernemen, maar ook ideaal om met je partner, vriend(in) of buur te doen. Op dinsdagmiddag 30 april verzamelen de deelnemers om 12.45 uur bij sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee. Rond 16.15 uur worden ze daar weer terug verwacht. Voor deze editie kunnen deelnemers kiezen om in een groep onder begeleiding van Bert te fietsen, of om de route op eigen gelegenheid te verkennen.

Aanmelden en meer informatie

Doortrappen is een samenwerking van de Gemeente Bergen, Stichting Welzijn Bergen, Provincie Noord-Holland en de buurtsportcoaches van Holland Sport. Alle activiteiten zijn gratis en worden begeleid door een professionele fietstrainer. Voor meer informatie én om je aan te melden ga je naar www.sportenbewegeninbergen.nl. Of neem contact op met de buurtsportcoaches Elles Kraakman (Bergen/Schoorl) en Eefke de Vos (Egmonden), via e.kraakman@hollandsportbv.nl of 06-29319401 / e.devos@hollandsportbv.nl of 06-14418529.